Jandarma Ekipleri, 3 Çanta İçerisinde 1 Milyon Irak Dinarı Yakaladı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Irak'tan ülkeye sokulan 3 çantada 1 milyon Irak Dinarı ele geçirdi.

05.03.2019-11:31 - (Son Güncelleme: 05.03.2019-11:22) Jandarma Ekipleri, 3 Çanta İçerisinde 1 Milyon Irak Dinarı Yakaladı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yapılan operasyonda, kaçak yollarla ülkeye sokulan 3 çanta içinde 1 milyon Irak Dinarı (45 bin TL) yakalandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı KOM Şube Müdürlüğü ve Sur İlçe Jandarma Komutanlığı birimleri tarafından gerçekleştirilen istihbari çalışmalar sonucunda, Mardin'de yaşayan bir kişinin elinde bulundurduğu Irak dinarlarını piyasaya çıkarmka için Diyarbakır'a getireceği bilgisi elde edildi.

3 ÇANTA DOLUSU PARA

Bu çerçevede, 4 Mart 2019 Pazartesi günü KOM Şube ve Sur İlçe Jandarma Komutanlığı birimleri tarafından Bağlar ilçesi Hayvan Pazarı mevkiinde kişinin içerisinde yer aldığı araç durdurularak Cumhuriyet Başsavcılığından elde edilen arama ve el koyma kararı çerçevesinde yapılan aramada, yasadışı yollarla Türkiye'ye getirilen, 3 değişik çantaya 25'lik banknotlar durumunda yerleştirilmiş 1 milyon Irak dinarı yakalandı.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla alakalı olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verilmesi ve alınan talimatı gereğince, yakalanan paralar muhafaza altına alınırken, olayla alakalı 2 kişi gözaltına alındı. Yakalanan paraların dolandırıcılık için kullanılacağı bildirildi.

Olayla alakalı soruşturma sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal