İzmir'de Su Kesintisi Giderildi

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İZSU ekiplerinin 60 saatte tamir edilmesi öngörülen hattı 40 saatte yeniden çalışır hale getirdiği ve ana hatta su vermeye başlandığı belirtildi.

24.12.2019-16:01 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-15:53) İzmir'de Su Kesintisi Giderildi

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İZSU ekiplerinin 60 saatte tamir edilmesi öngörülen hattı 40 saatte yeniden çalışır hale getirdiği ve ana hatta su vermeye başlandığı belirtildi.

Suyun tüm evlere ve bilhassa yüksek katlara ulaşmasının birkaç saat sürebileceği, akşam saatlerine kadar tüm konutlarda olmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada ifadelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU ekiplerinin Tahtalı Barajı ana isale hattında meydana gelen arızayı gidermek içinkesintisiz çalıştığını bildirdi.Ekiplere teşekkür eden Soyer, açıklamasında şu sözleri söyledi:"Öncelikle bu tür olayların bir daha yaşanmaması adına Gördes Barajı’nın alternatif bir su kaynağı olarak devreye alınması sürecini hızlandıracağız. Gördes’ten alınacak suyun, kuzey ve güneyden şehri besleyen isale hatlarıyla entegrasyonunun sağlanmasıyla ilgili çalışmaların bir an önce tamamlanması talimatını verdim. İkinci adımda ise mevcut içme suyu hattımızın tümünün röntgenini çekecek 'PipeDiver' denilen teknolojisinin kurulmasına yönelik talimatımı ilettim. Hattın neresinde zayıf bir nokta varsa elektromanyetik dalgalarla tespit edeceğiz. İzmirlinin bir daha bu sorunu yaşamaması için maliyeti ne olursa olsun bu sistemi kuracağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal