İYİ Parti'ye 15 Vekil Transfer Eden CHP'ye Kendi Vekillerden Sert Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçim sürecinin henüz başındayken çatlak sesler bitmiyor. Bazı vekiller kendi başına cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklarken, bazı vekiller ise İYİ Parti'ye geçiyor, bazısı da TKP'ye, ÖDP'ye milletvekili istiyor.

22.04.2018-14:58 - (Son Güncelleme: 22.04.2018-14:50) İYİ Parti'ye 15 Vekil Transfer Eden CHP'ye Kendi Vekillerden Sert Tepki

Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçime girebilecek partiler listesinde İYİ Parti'nin olmaması en az İYİ Parti kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nin de derdi oldu.

15 VEKİL TRANSFERİ İÇİN GİZLİ GÖRÜŞME

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in dün gizlice bir araya geldi. İYİ Parti'nin 24 Haziran seçimine girebilmesi el ele verip bir B planı tasarladığı ortaya çıktı.

İYİ Parti'nin erken seçime girebilmesi için ihtiyacı olan 15 milletvekilini CHP takviye etti. CHP'li 15 vekil CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye transfer oldu. Çünkü grup kurulması 20 vekil gerekiyor, 5 vekili olan İYİ Parti’nin, 15 vekile ihtiyacı vardı.

PARTİ İÇİ ÇATLAK SESLER YÜKSELİYOR

CHP tabanı kadar CHP'li milletvekilleri de şaşırtan bu duruma CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner'den önce manidar bir çıkış geldi.Vekil Cihaner, bu çıkışın hemen ardından sonrasında 15 vekil transferinden rahatsızlığını belirtti.

CHP PARAMPARÇA

24 Haziran seçim kararının sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve Milletvekili Didem Engin'in ayrı ayrı cumhurbaşkanlığı adaylıklarını açıklamaları parti içindeki çatlak seslere örnek teşkil ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal