İYİ Parti'den Meral Akşener Açıklaması

İYİ Parti'den kurultay kararının çıkmasının ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili İsmail Koncuk bir açıklama yaptı. Koncuk, "Genel başkanımızı tek aday olarak kongreye katılacaktır" dedi.

23.07.2018-12:16 - (Son Güncelleme: 23.07.2018-12:07) İYİ Parti'den Meral Akşener Açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Genel başkanımız tek aday olacak bu genel kurulda ve yolumuza devam edeceğiz" dedi.

AKŞENER, YENİDEN ADAY OLMAYACAĞINI DUYURDU

İYİ Parti'nin Afyonkarahisar'da yaptığı çalıştayın son gününde, meydana gelen gerginliğin sonrasında olağanüstü kongre kararı çıktı. Genel Başkan Meral Akşener sosyal medya hesabı üstünden yayınladığı açıklamada, tekrar aday olmayacağını duyurdu. Bu gelişme ardından, İYİ Parti Milletvekilleri Genel Merkez'de bir araya geldi. Toplantı öncesi ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, girişte medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

"GENEL BAŞKANIMIZ TEK ADAY OLACAK"

Koncuk, hiçbir bir problemin olmadığını kaydederek, şöyle dedi: "Hayırlı uğurlu olsun, problem yok, Allah'a şükür. Genel başkanımız tek aday olacak bu genel kurulda ve yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"İYİ PARTİ'DE SIKINTI YOK, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Bir medya mensubunun 'İstifa söylentisi çıktı' sorusuna Koncuk, "Hayır istifa olmadı. Aldığımız genel kurul kararıdır. Partimizin geçmiş yaşadıklarını değerlendirdik son derece iyi çalıştay geçti esasen. Esasen genel başkanımız Türkiye'de tüm siyasi liderlere son derece mertçe bir mesaj da vermiştir, yani koltuğuna yapışıp kalan siyasi liderlerle Türkiye'nin bir yere gidemeyeceğini biliyoruz. Parti içinde meydana gelen her şeyi üstlenen bir genel başkan bir cesur genel başkandır. Bu sebeple çok sert tartışmalar olmadı normal demokrasi içinde bu şekil tartışmalar tabiki olacak, bunlar gayet doğaldır. Onu bilmiyorum onu duymadım. Genel başkanımız parti tüzüğümüzün kendisine verdiği yetki kapsamında bir genel kurul kararı vermiştir bu genel kuruldan daha da kuvvetlenerek çıkacak bir İYİ Parti'dir. Esasen bunu konuşmamız gerek. Bu siyaseten ahlaki bir tavırdır ve örnek bir duruştur. Milletimizin bu kısmına dikkat etmesi lazım, değerlendirmesi gerekir. İYİ Parti'de problem yok, yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Kimsenin bir kuşkusu olmasın, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal