İYİ Parti Lideri Meral Akşener, CHP'nin İzmir Adayı Tunç Soyer'e Destek Verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin İzmir Adayı Tunç Soyer'e destek verdi: Babadan oğla suç geçmez.

29.01.2019-10:11 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-10:29) İYİ Parti Lideri Meral Akşener, CHP'nin İzmir Adayı Tunç Soyer'e Destek Verdi

CHP'nin İzmir Adayı Tunç Soyer'le alakalı suskunluğunu bozan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, "Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez" dedi.

TUNÇ SOYER'İN ADAYLIĞI İYİ PARTİ CEPHESİNDE DE TARTIŞMA YARATTI

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun onaylaması ile Parti Meclisi'ne (PM) sevk edilen aday listesindeki bazı isimler CHP tabanında olduğu kadar İYİ Parti tarafında da tartışma çıkardı. O kişilerden en önemlisi ise İzmir büyükşehir için aday gösterilen Tunç Soyer oldu.

AKŞENER'İN ÖFKELENDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in adaylığı İYİ Parti'de rahatsızlığa sebep oldu. Söylentilere göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Soyer'in adaylığına öfkelendi, bazı İYİ Partili kurmayların ise Akşener'e ittifakı sonlandırma doğrultusunda teklif götürdüğü bildirildi.

BAHÇELİ: BU İSMİ KİMSE KABUL EDEMEZ

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Tunç Soyer'i aday göstermesine tepki koyan MHP lideri Bahçeli, ''Bu kişiyi ülkücü yada devrimci olan hiç kimse kabul edemez'' dedi.

''DEMOKRASİDEN YANA OLAN İNSANLAR BUNU SORGULAMALIDIR''

İstanbul'dan Ankara'ya dönüşü esnasında gazetecilerin sorularını cevaplayan MHP lideri, CHP'nin 12 Eylül'de herkesin üstünde kötü etki yaratan bir kişinin oğlunu aday gösterdiğini söyleyerek, ''Demokrasiden yana tavır alan insanların bunu sorgulaması gerek'' sözlerini kullandı.

AKŞENER: BABADAN OĞULA SUÇ GEÇMEZ

İYİ Parti Lideri Meral Akşener CHP'nin İzmir Adayı Tunç Soyer'le alakalı suskunluğunu bozdu. Akşener, "Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez" sözlerini kullandı.

BABASI TÜRKEŞ İÇİN İDAM İSTEDİ

İYİ Parti tarafındaki tepkinin sebebi Tunç Soyer, askeri savcı olan babası Albay Nurettin Soyer 12 Eylül döneminin kudretli kişilerinden olan Albay Soyer, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ile beraber onlarca ülkücü için idam cezası talep etmişti. Mahkeme tarafından kabul edilmeyen iddianame sebebiyle Türkeş'e 5 sene hapis cezası verilmiş, aynı davada 5 idam ve 9 müebbet, 221 ülkücü de 36 sene ile 10 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal