İYİ Parti Cumhurbaşkanı Adayını Resmen Açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada partinin Cumurbaşkanı adayının hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde daha önceden de duyurulduğu gibi Meral Akşener olduğu açıklandı. Açıklamada CHP'ye de duruşundan dolayı teşekkür edildi.

23.04.2018-19:10 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-19:01) İYİ Parti Cumhurbaşkanı Adayını Resmen Açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanlığı'ndan, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adaylığıyla alakalı yazılı duyuru yapıldı. Duyuruda, "Meral Akşener her vaziyette Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Milletimiz bizden bunu açık ve net olarak istemektedir. Bu yol nereye kadar giderse, oraya kadar gitmekte kararlıyız" denildi.

İYİ Parti Genel Başkanlığı'ndan yapılan yazılı duyruda, ülke gündeminde gelişen son siyasal olaylar sebebiyle Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve seçim ittifakı hususundaki tavrının merak edildiği bildirildi. Bu sebeple kamuoyuna bir açıklama mecburiyeti olduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"25 Ekim 2017'de kurmuş olduğumuz İYİ Parti, halkımızın büyük ilgisi ile karşılanmıştır. Uzun zamandır idari ve yargı oyunlarıyla mücadele etmiş olan bu siyasal hareket, seçime doğru yeniden büyük bir oyunla karşılaşmış ve seçim dışı bırakılmak istenmiştir. Bu engeli aşma uğraşımızda, Cumhuriyet Halk Partisi'nin gösterdiği demokratik duruşa teşekkür ederiz. Elbette, Yüksek Seçim Kurulu'nun Türkiye'yi belirsizlik ortamına çekmesini istemezdik. Siyasi iktidarın da milletin iradesi doğrultusunda bir tavır almasını beklerdik. Bugün basında ve çeşitli kesimlerde, İYİ Parti'nin de içinde olduğu senaryolar yer almaktadır. Biz bu husustaki tavrımız 1 Nisan 2018 tarihinde net ve hiçbir şüpheye yer olmaksızın açıklamıştık. Bunu yineliyoruz; Sayın Meral Akşener her vaziyette Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Milletimiz bizden bunu açık ve net olarak istemektedir. Bu yol nereye kadar giderse, oraya kadar gitmekte kararlıyız. Aziz halıkmıza saygıyla duyurulur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal