İstanbul'daki Havalimanlarında PKK Avı!

İstanbul'daki havalimanları ve otogarda DEAŞ üyelerini yakalamak için kurulan 'mülakat' odalarında sıra PKK'lı teröristlere geldi. Son iki senede 3 binden fazla zanlı çapraz sorguya alınırken, PKK/PYD'li teröristlerin sayısında artış oldu.

08.11.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-10:30) İstanbul'daki Havalimanlarında PKK Avı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2014 yılında bölücü terör örgütü DEAŞ’a uluslararası katılımı önlemek için Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Büyük İstanbul Otogarı'nda oluşturulan 'Mülakat' odaları, teröristleri yakalamaya aralıksız devam ediyor. 2017 ve 2018 seneleri arasında 3 binin üzerinde zanlı mülakat odalarında çapraz sorguya alınırken, son zamanlarda özellikle PKK/PYD'li teröristlerin sayısında öenmli miktarda yükselme olduğu ifade edildi.

KAÇIYORLAR

Yurt dışından Türkiye'ye giriş yapmaya çalışan DEAŞ'lı sayısında azalma yaşanırken, yurt dışına kaçmak isteyen PKK'lıların oranı ise bir hayli arttı. Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında köşeye sıkışan PKK’lı teröristlerin, Almanya ve Belçika öncelikli olmak üzere Avrupa ülkelerine kaçmaya çalıştıkları belirtildi. Yalnızca son 1 ay içerisinde PKK sorumlularından 3 terörist, mülakat odalarında yapılan sorgu sonrası yakalanarak gözaltına alındı. Türkiye’ye girmek isteyen terör zanlıları da bu merkezlerde tespit ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal