İstanbul'daki Arapça Tabelalar 6 Aya Kadar Kaldırılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Arapça tabelalarla ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Soylu 6 aya kadar hepsini kaldıracaklarını söyledi.

20.06.2019-09:07 - (Son Güncelleme: 20.06.2019-09:01)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te katıldığı programda gündem ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Soylu, 23 Haziran seçimleri, AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım ve CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı ortak yayın ve Türkiye'deki göçmenlerle alakalı önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Süleyman Soylu, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in sorularını cevapladı. 23 Haziran'da tekrarlanacak olan İstanbul seçimleri ile alakalı açıklamalar yapan Soylu şunları kaydetti;

3-4 yeni yetme halkın aklıyla alay etmeye uğraşıyorlar. Ellerine geçirdikleri güçlerle birlikte yarın bunların İstanbul'da Türkiye'de yapacaklarına kimse müsaade edemez. Emeğimize kim halel getirirse üstüne buldozer gibi gideriz. Bu bir edepsizliktir. Size itimat eden kişiyi bir otel odasında aldatacaksınız. Konuyu başka bir tarafa çekmeye çalışacaksınız.

"6 AYA KADAR ARAPÇA TABELALARIN TAMAMINI DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Katıldığı yayında Türkiye'deki göçmenlerle alakalı da dikkat çeken açıklamalar yapan Bakan Soylu "Ben nasıl kurallara uyuyorsam Suriyeli de kurallara uyacak. Bu sene 50 bin kaçak göçmeni sınır dışı edeceğiz. İstanbul'u kaçak göç merkezi yapamayız. Şu anda Göç İdaremizin önemli kısmı burada görev yapıyor. İstanbul'da kaçak göçmen bırakmayacağız. Ülkesi neresi ise yollayacağız. Bugün Suriyelilerin, Afganlıların Türk ekonomisine katkısı var. Çok ağır işlerde Türkiye onlardan yararlanıyor. İstanbul'a söylüyoruz. 6 ay bize zaman verin. Herkes bizim kurallarımıza uyacak. Bu kadar açık ve net. Burada nizama ve kurala herkesi uydurmak mecburiyetindeyiz. Türkiye'de 6 aya dek Arapça tabelaların hepsini değiştireceğiz. Kilis'te yaptık. Bir standart var Türkçe oluyor, altına Arapça yazıyorsa yazsın. Nizam, kural neyse buna herkes uyacak." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal