İstanbul'da 7 Bin 615 Bina Acilen Yıkılacak

Tehlikeli binalarda vatandaşların oturmasına izin vermeyeceklerini belirten Bakan Kurum, 7 binden fazla binanın acilen yıkılacağını dile getirdi.

24.02.2020-13:47 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-13:48)

Tehlikeli binalarda vatandaşların oturmasına izin vermeyeceklerini belirten Bakan Kurum, 7 binden fazla binanın acilen yıkılacağını dile getirdi.

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, gündemle değerlendirmeler yaptı.

VAN DEPREMİ

Van'da gerçekleşen deprem neticesinde, 254 konut ve 297 ahırın yıkık, 694 yapının da ağır hasar aldıklarını belirledikleri ifade eden belirten Kurum, "Hak sahibi vatandaşlarımıza kalıcı konutlar için çalışma başlatmış durumdayız." diye konuştu.

"99 SONRASI YAPILARDA HERHANGİ BİR YIKIMLA KARŞILAŞMIYORUZ"

Elazığ, Malatya ve Manisa'da meydana gelen depremlere bakıldığında binaların tümünün özelliklerinin yığma ve kerpiçten olduğunu belirlediklderini ifade eden Murat Kurum, ifadelerini şu şekilde sürdürdü:

"Genelde ömrünü tamamlamış, herhangi bir mühendislik hizmeti almamış, donatısının olmadığı, eksik olduğu, beton kalitesine baktığımızda ya deniz kumu ile yapılmış ya da beton hizmeti almamış yapıların olduğunu görüyoruz. Yıkımların da en çok bu alanlarda olduğuna şahit olduk. Deprem muhakkak şehrimiz, ülkemiz için önemlidir ama 99 sonrası yapılan yapılara baktığınızda biz herhangi bir yıkımla karşılaşmıyoruz. Çok ufak hasarlar oluşuyor. Dolayısıyla yapıların niteliği depremde çok önem arz ediyor."

"İSTANBUL'DA 7 BİN 615 BİNANIN ACİL ŞEKİLDE YIKILMASI GEREKİYOR"

Vatandaşların yaşadığı binalar ile ilgili risk tespiti talebinde bulunmaları gerektiğini belirten Bakan Kurum, "Biz riskli binada vatandaşımızı oturtmayacağız. Vatandaşımızla birlikte dönüşüm sürecini yapmak durumundayız. Şu an İstanbul'da 7 bin 615 binanın acil şekilde yıkılması gerekiyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal