İstanbul'da 6 Mahalle Tarihi Sit Alanı İlan Edildi

İstanbul'da İnönü, Ergenekon, Halasgargazi, Meşrutiyet, Teşvikiye ve Harbiye mahalleleri tarihi ve kentsel sit alanı ilan edildi. Buna göre buralarda yapılacak tüm inşaatlar Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu iznine tabi olacak.

05.02.2019-16:19 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-16:10) İstanbul'da 6 Mahalle Tarihi Sit Alanı İlan Edildi

İstanbul Şişli'de, Harbiye ve Teşvikiye'nin de içinde olduğu 6 mahalle "tarihi ve kentsel sit alanı" ilan edildi. İstanbul 2 No'lu Kültür Varlıklarını Korumu Kurulu, aldığı bu kararla birlikte mevcut imar planlarıyla inşaat işlemi yapılmasının önünü kapattı.

İstanbul Şişli'de İnönü, Ergenekon, Halasgargazi, Meşrutiyet, Teşvikiye ve Harbiye olmak üzere toplam 6 mahalleyi içine alan bölge için "tarihi ve kentsel sit alanı" kararı verdi. İstanbul 2 No'lu Kültür Varlıklarını Korumu Kurulu'nun vermiş olduğu bu kararla beraber, mevcut imar planlarıyla inşaat işlemi yapılmasının önü kesildi. İstanbul'un oldukça değerli gayrimenkullerinin olduğu Şişli'de tespit edilen yerlerde artık kentsel dönüşüm gibi bütün işlemler Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu iznine tabi olacak. Kurul mevcut yürürlükte olan imar planını dikkate almayarak, kendi kararını verecek.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Vatandaşların bazıları verilen kararı yerinde görürken bazıları ise alınan bu kararın daha sonra bozulabileceğini söylüyor. Şişli'de olan Halasgargazi ve Meşrutiyet bölgelerinin son durumu ise havadan görüntülendi. Kaydedilen görüntülerde belirli bir yükseklikte kalmış yapıların içinden yükselen gökdelenler göze çarpıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal