İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Kartal Faciası Sonrası İlk Açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Kartal'da çöken bina ile ilgili ilk açıklamayı yaptı. Vali Yerlikaya çöken 8 katlı binanın 3 katının iskansız olduğunu açıkladı.

06.02.2019-18:20 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-18:11) İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Kartal Faciası Sonrası İlk Açıklama

Kartal'da çöken 8 katlı bina ile ilgili ilk resmi açıklama İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi. Kartal'da olay yerine gelen Vali Yerlikaya,  "Bu olay bizi çok derin üzdü. Bizim bu enkazın altında yaralılarımız inşallah onlara ulaşmak için ekiplerimiz çalışıyor." dedi.

Kurtarma çalışmalarının sağlık bir şekilde ilerlemesi için sessiz bir ortama ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Yerlikaya, "Buradaki arama kurtarma çalışmasının sessiz bir ortamda yapılabilmesi için vatandaşlarımızın bize yardımcı olması lazım. Ekiplerimize zorluk çıkarılmamasını kendilerinden rica ediyorum." diye konuştu.

3 KAT İSKANSIZ ÇIKTI

Çöken bina ile ilgili bilgileri de paylaşan Vali Ali Yerlikaya, "Adrese dayalı nüfus sisteminde buranın zemin +7 olduğu ve 43 vatandaşımızın buraya kayıtlı olduğu söylendi. 3 katın iskansız olduğunu öğrendik." ifadelerini kullandı. 

Ayrıca çöken binanın ruhsatı olmayan bir tekstil atölyesi olduğu da öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal