İstanbul Trafiğinde Drone Dönemi

Emniyet Genel Müdürlüğü "Trafik kazalarını önleme planı" doğrultusunda, Avcılar-Hadımköy gişelerinde drone ile denetim yaptı.

07.05.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-12:45)

Denetimlerde trafik kurallarına uymadığı tespit edilen sürücülere para cezası verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü "Trafik kazalarını önleme planı" bünyesinde Avcılar-Hadımköy gişelerinde drone ile denetim uygulamasında bulundu. Trafik kazalarını engellemek ve sürücülerde trafik bilincini vermek için yapılan uygulamada, hatalı sürücüler drone ile tespit edilerek cezai işleme tabi tutuldu. Avcılar-Hadımköy mevkisinden havalanan drone ile trafik kurallarına uymadığı tespit edilen sürücüler, uygulama noktasındaki ekiplere ihbar edildi. Uygulama yerinde bekleyen ekipler hatalı sürücüleri durdurarak cezai işlem gerçekleştirdi.

1 SAATTE 25 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ  

Bir saat içerisinde 25 araç sürücüsüne ceza kesilirken, en çok cezai işlemin emniyet kemeri takmayan sürücülere uygulandığı tespit edildi. Uygulamada seyir durumunda cep telefonuyla görüşen, emniyet kemeri takmayan, trafiği tehlikeye düşürecek biçimde araç kullanan sürücüler havadan drone ile tespit edildi. Mesut Gündüzlü adlı sürücü, emniyet kemeri takmadığının drone ile tespit edildiğini söyleyerek, 'Yapacak bir şey yok cezamızı çekeceğiz' dedi. Drone destekli uygulamanın şehir genelinde devam edeceği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal