İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'ndaki 41 Askere Tutuklama Kararı

FETÖ'nün TSK yapılanmasıyla ilgili soruşturmada, İstanbul İl Jandarma Komutanlığında görev yapan 41 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

07.12.2018-10:21 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-10:18) İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'ndaki 41 Askere Tutuklama Kararı

FETÖ'nün TSK yapılanmasıyla ilgili soruşturmada, İstanbul İl Jandarma Komutanlığında görev yapan 41 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK yapılanmasına doğrultusundaki soruşturma çerçevesinde, örgüt içi haberleşme amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hatlarla irtibat sağlandığı anlaşılan İstanbul İl Jandarma Komutanlığında görev yapan 10'u subay, 29'u astsubay, 2'si uzman çavuş olmak üzere 41 asker için gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, FETÖ'nün TSK yapılanmasıyla alakalı yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgüt içi haberleşme amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hatlarla iletişim kurulduğu tespit edilen yeni isimler tespit edildi.

Bu çerçevede, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı emrinde aktif olarak görev yapan 1 binbaşı, 2 yüzbaşı, 5 üsteğmen, 2 teğmen, 29 astsubay ve 2 uzman çavuş olmak üzere 41 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Savcılığın isteği üzerinde şüpheliler hakkında arama ve el koyma kararı da Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de şüphelileri tutuklamak için İstanbul merkezli 3 ilde operasyon başlattı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal