İstanbul Havalimanı'na Yüz Tanıma ve Parmak İzi Sistemi Geliyor

İstanbul Havalimanı'nda yolculara büyük kolaylık sağlayacak olan yüz tanıma ve parmak izi sistemi önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Yolcular bu sayede pasaport kontrolünden 18 saniyede geçebilecek.

18.06.2019-12:00 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-13:57)

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, yolcu konforunun en üst düzeyde sağlandığı havalimanında yolculara vakit kazandıracak yeni bir uygulama başlatıyor. Hızlı Pasaport geçiş sistemi olarak isimlendirilen uygulamada yolcular yüz tanıma ve parmak izi kontrollerinden sonrasında 18 saniye içinde pasaport kontrolünden geçiş yapacak.

İstanbul Havalimanı'nda gidiş katında 10, transfer ve geliş katında 20 olmak üzere toplam 30 adet hızlı pasaport geçiş bankosu bulunuyor. Bu sistemi Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan ve 18 yaş üstü herkes kullanabilecek. Sistemin donanımı İGA IT tasarımına uygun olarak yerli bir şirket tarafından yapılırken, EGM Bilişim ve Haberleşme Teknolojileri Daire Başkanlığı tarafından geliştirildi. Sistemin parmak izi ve yüz tanıma ekipmanları dışındaki bütün donanım ve yazılımı yerli bir şirket tarafından yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal