İran Turizm Bakanı Monsan'dan Türkiye'ye Övgü

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Turizm, El sanatları ve Kültürel Miras Kurumu Başkanı Monsan, İstanbul Havalimanı'nın Türkiye'nin turizm sektöründeki ciddiyetinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

13.11.2018-17:19 - (Son Güncelleme: 13.11.2018-17:16) İran Turizm Bakanı Monsan'dan Türkiye'ye Övgü

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Turizm, El sanatları ve Kültürel Miras Kurumu Başkanı Monsan, İstanbul Havalimanı'nın Türkiye'nin turizm sektöründeki ciddiyetinin bir sonucu olduğunu ifade etti. İran Gazetesine konuşan Monsan, Türkiye'nin yabancı turistler için cazibe merkezi olduğunun altını çizerek, ülkesinin bu konuda şu ana kadar sınıfta kaldığını bildirdi. Monsan, 29 Ekim'de dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı'nın açılmasının Türkiye'nin turizm sektöründeki ciddiyetinin bir sonucu olduğunu ifade ederek, şöyle dedi: "Bizim sorunumuz ise bir havalimanı inşa etsek bile bunun arkasını dolduracak turizm yeteneğine sahip olmamamız. Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler turizm sayesinde kendilerini başarılı ülkeler durumuna getirirken bizim ülkemizde turizm çok yavaş ilerliyor.’’

Monsan, ülkeyi ziyaret eden yabancı turistlerin sayısı konusunda da açıklama yaparak İran'ı ziyaret eden Suudi Arabistanlı turistlerin sayısının düştüğünü buna rağmen Türkiye ve Azerbaycanlı turistlerde artış görüldüğünü ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal