İran Cumhurbaşkanı Ruhani Üçlü Zirve İçin Çankaya'da

Bugün başkent Ankara'da Suriye'deki krizin görüşüleceği üçlü zirve gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Çankaya Köşkü'nde beşinci 3'lü Suriye Zirvesi yapılacak.

16.09.2019-11:53 - (Son Güncelleme: 16.09.2019-11:49)

Suriye'de kritik gelişmelerin yaşandığı bir süreçte, başkent Ankara'da 3'lü Suriye Zirvesi gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşöme gerçekleştirecek.

Astana formatında "Beşinci Türkiye-Rusya Federasyonu-İran Üçlü Zirvesi", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla bugün Ankara'da yapılacak.

Hasan Ruhani 11.30'da başlayarak görüşme için Çankaya Köşkü'ne geldi. Erdoğan Ruhani ile görüşmesinin ardından saat 13.30'da Rusya lideri Putin ile temasta bulunacak. Ardından gerçekleştirilecek üçlü zirvenin sonrasında liderler kameralar karşısında açıklamalarda bulunacak.

ZİRVENİN ANA GÜNDEM BAŞLAĞI İDLİB 

Ankara, rejim güçleri ve Rusya’nın saldırılarıyla 1 milyon insanın Türkiye sınırına akın ettiği İdlib’de artık birkaç günlük ateşkeslerle çözümün bulunamadığını, asıl amacın kalıcı ateşkesi sağlamak ve insanların evlerine geri dönmesine imkan tanımak olduğunu ifade ediyor.

Ankara'nın zirvede, kalıcı ateşkesin sağlanması için bölgedeki radikal unsurlarla mücadelede koordinasyon ve işbirliğinin önemine vurgu yapması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal