İpsala Sınır Kapısı'nda Zehir Tacirlerine Büyük Darbe! Tam 1,5 Ton

Gümrük Muhafaza Ekipleri, İpsala Sınır Kapısı'nda şüphe duydukları bir TIR'da arama yaptı. Arama sonucunda 1,5 ton esrar ele geçirildi. Bu operasyon tarihin en büyük esrar yakalaması olarak kayıtlara geçti.

28.12.2018-11:30 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-11:19) İpsala Sınır Kapısı'nda Zehir Tacirlerine Büyük Darbe! Tam 1,5 Ton

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından İpsala Sınır Kapısında gerçekleştirilen operasyonda 1,5 ton esrar yakalandı. Bu operasyon gümrüklerde tek seferde ele geçirilen en fazla uyuşturucu yakalaması olarak kayıtlara geçti.

İLK TIR'IN GEÇMESİ ÜZERİNE İKİNCİ TIR GELDİ

Türkiye'ye giriş yapmak için yükü soya fasulyesi olduğu söylenen TIR İpsala Gümrük Sahası'na geldi. Gerçekleştirilen kontrollerde TIR'ın söylendiği gibi soya fasulyesi ile yüklü olduğu belirlendi ve işlemleri sona erdi. Yasal yükle dolu olan TIR'ın işlemlerinin sona ermesinin sonrasında aynı şirkete ait, soya fasulyesi yüklü yeni bir TIR daha gümrüklü sahaya geldi. Şoförlüğünü Arnavut kökenli şahsın yaptığı ikinci TIR, Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirilen saha çalışması ve istihbari faaliyetler sonucunda X-ray taramasına gönderildi. X-ray taramasında şüpheli yoğunluk farkları görülmesi ardından fiziki arama olmasına karar verildi. Narkotik dedektör köpeğinin de dahil olduğu ayrıntılı fiziki aramada, soya fasulyesi çuvallarının içine saklanmış yasal yükle aynı fiziki özelliklere sahip, her biri 10 kilogramlık 152 çuval içinde 1 ton 524 kilogram esrar bulundu.

DEĞERİ 40 MİLYON LİRA

Söz hususu yakalama Ticaret Bakanlığı tarafından tek seferde yakalanan en yüksek uyuşturucu madde yakalaması olarak tarihe geçti. Yakalanan esrarın yaklaşık değerinin 40 milyon lira olduğu tespit edildi. Tespit ardından gerçekleştirilen değerlendirmede; bütünüyle yasal yükle yüklü ilk aracın öncü araç olarak sevk edildiği, ilk aracın işlemlerinin beklemeden problem çıkmadan bitirilmesi ardından esrar yüklü ikinci aracın arkadan gönderildiği belirlendi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Savcılık Makamının emirleri gereği, uyuşturucu kaçakçılığını yapan şebekenin İstanbul ve yurt dışındaki diğer bağlantılarının belirlenmesi için kontrollü teslimat kararı verildi. Diğer kolluk birimlerinin de katkısıyla gizlilik kararıyla devam eden soruşturma Ticaret Bakanlığı Komuta Kontrol Merkezi'nden de izlenildi. Olayla alakalı olarak gerçekleştirilen operasyonda TIR şoförü ve şebekenin İstanbul'daki elemanları da dahil toplam 3 kişi gözaltına alındı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal