İnternet Üzerinden Yayın Yapan Kanallar da Artık RTÜK'e Bağlı Olacak

Ürettikleri içerikleri, aldıkları para karşılığında abonelerine veren internet üstünden yayın yapan platformlar, artık RTÜK'ün kontrolünde olacak.

01.08.2019-13:08 - (Son Güncelleme: 01.08.2019-13:04) İnternet Üzerinden Yayın Yapan Kanallar da Artık RTÜK'e Bağlı Olacak

Son senelerde teknolijinin gelişmesiyle beraber, internet üstünden yayın yapan Netflix, BluTV, PuhuTV, YouTube Premium gibi içerik üreticileri oldukça arttı.

Platformlar, başka yapımcılardan aldıkları yayınları kullanıcılarına para karşılığında vermekle beraber; yapımcılıklarını kendi üstlendikleri dizi, film, belgeselleri de izleyicilerin beğenisine sundu.

YAYGINLAŞMA NEDENİ KULLANIM ÖZGÜRLÜĞÜ

Bu platformlardan özellikle Netflix, diğerlerine göre ön plana çıkıyor.

Netflix'in popülaritesinin her geçen gün artmasının; televizyon kanalları, sinema salonları, uydu platformlarının pabucunun dama atılmasının temelinde, kullanıcıya verdiği özgürlük var.

RTÜK'E BAĞLANDI

Fakat Netflix ve diğerlerini takip edenleri üzecek bir gelişme oldu. İnternet üstünden yayın yapan platformlar da artık RTÜK'ün kontrolü altında. Bugüne dek Türkiye'deki televizyon ve radyoları kontrol eden, kapatmaya varana dek cezalar veren RTÜK, şimdi internet yayınlarını da kontrol edecek.

LİSANS ALMALARI GEREKİYOR

Resmi Gazete'de bugün yayınlanmasının sonrasında yürürlüğe giren yönetmeliğe göre şirketlerin, Türkiye'de yayın yapmak için ülke sınırları içinde ofis açmaları ve RTÜK'ten lisans almaları lazım.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal