İnternet Kafeciler Esnaf Odası'ndan Anadolu'ya Yardım Eli

İstanbul İnternet Kafeciler Esnaf Odası, Anadolu’nun ücra köşelerinde bulunan ihtiyaç sahipleri çocuklara kışlık mont, bot gibi giyim eşyalarının yanı sıra, köy okullarına bilgisayar yardımında bulunacaklarını açıkladı.

25.12.2018-20:51 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-20:33) İnternet Kafeciler Esnaf Odası'ndan Anadolu'ya Yardım Eli

İnternet Kafeciler Esnaf Odası üyeleri ile birlikte Doğudaki köylere yardım götürülecek. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İstanbul İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı Ümit Büyük;"Bizler sadece makamlarımızda oturarak değil halkın arasına katılarak durum değerlendirmesi yapıyoruz. Böylelikle kimlerin ihtiyaç sahibi olduğunu öğrenmek ve onlara yardım etmek için çaba harcıyoruz. Biz dedik ki artık bölgesel değil ulusal anlamda projeler yürütelim. Doğusu, Batısı, Güneyi, Kuzeyi tüm Türkiye sınırları içinde bulunan köylerimize elimizden geldiği kadar yardımlarda bulunacağız” dedi.

Büyük, açıklamasının devamında ihtiyaç sahibi çocuklara kıyafet yardımında bulunacaklarını, bunun yanında ihtiyacı olan köy okullarına bilgisayar götüreceklerini söyleyerek şöyle dedi: “ Bizler İnternet Kafeciler Esnaf Odası olarak kırsal bölgede ihtiyaç sahibi çocuklarımıza destek amaçlı bir kampanya başlattık. Bu doğrultuda yardıma muhtaç olan okullarımızın bilgisayar eksikliklerini tamamlamak ve devletimizin de son günlerde başlatmış olduğu geri dönüşüm projesine katkı sağlamak amacıyla yola çıktık. Bu geri dönüşümde üyelerimizin elinde bulunan 2. el bilgisayarları hurdaya vermek yerine gerekli eksik parçaları tamamlayıp köy okullarına götürecek. Böylelikle bilgisayar olmayan okullara bilgisayar laboratuvarı kuracağız. Ayrıca çocuklarımıza kışlık mont, bot, bere, eldiven, atkı gibi kıyafet ihtiyaçlarını da bu projeye dahil ettik.

İnternet kafecilerin çocuklar üzerinden para kazanıyor gibi bir algı olduğunu ve bunu yıkmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Büyük; "Bu projede amacımız internet kafecilerin çocukların üzerinden rant sağlayan para kazanan bir meslek kuruluşu olmadığını, çocuklarımızın geleceği ile alakalı destekler veriyor olduğunu göstermek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal