İlker Başbuğ'un YAŞ İddialarına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Cevap Geldi

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un 2010 YAŞ süreci ile alakalı iddialarına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den cevap geldi. Gül cevabında, "Cumhurbaşkanı YAŞ üyesi olmadığından bu sürece katılmaz." dedi.

18.02.2019-12:27 - (Son Güncelleme: 18.02.2019-12:20) İlker Başbuğ'un YAŞ İddialarına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Cevap Geldi

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ "2010 YAŞ sürecinde meydana gelen olaylarda Başbakan Erdoğan'ın daha uzlaşıcı, Cumhurbaşkanı Gül'ün ise daha ısrarlı olduğunu gördüm" demişti. Bu sözlere cevap veren Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Cumhurbaşkanı YAŞ üyesi olmadığından bu sürece katılmaz." dedi.

"GÜL'Ü DAHA ISRARLI GÖRDÜM"

İlker Başbuğ, "2014 ve 2015 Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantılarında verilen kararlar sonucunda terfi ettirilen general/amirallerin yüzde 65'i, ordudan 15 Temmuz ardından tasfiye edildi. Bu çok düşündürücüdür. 2010 YAŞ sürecinde meydana gelen olaylarda Başbakan Erdoğan'ın daha uzlaşıcı, Cumhurbaşkanı Gül'ün ise daha ısrarlı olduğunu gördüm" sözlerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI'NIN GÖRÜŞLERİ ESAS ALINIR"

Başbuğ'a cevap veren eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YAŞ prosedürleri ile alakalı üç noktanın kamuoyunun bilgisine sunulmasının yararlı olduğunu ifade etti.

Gül, açıklamasında şu sözleri kullandı.

"Anılan tarihlerde Kuruluş Kanunu'na göre YAŞ toplantıları başbakanın önderliğinde toplanır ve TSK personelinin terfi işlemlerini tartışıp karar verir. Bu çerçevede general ve amiralliğe terfi edecek albaylar ile bir üst rütbeye yükselecek generaller ve amiraller YAŞ toplantısında tespit edilir ve bir üst rütbeye yükseltilirler. Cumhurbaşkanı YAŞ üyesi olmadığından bu sürece dahil olamaz. YAŞ toplantılarında kararlaştırılıp düzenlenen terfi listeleri toplantı ardından Cumhurbaşkanı'nın imzasına sunulur. Öte taraftan Bakanlar Kurulu'nun teklifiyle ve Cumhurbaşkanının imzasıyla yapılan genelkurmay başkanı ataması ve müşterek kararnameyle gerçekleştirilen kuvvet komutanlarının atamalarında ise Cumhurbaşkanı'nın görüş ve direktifleri esas alınır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal