İlber Ortaylı'dan Andımız'la Alakalı Tartışılacak Sözler: Manası Yok!

Son günlerde çokça tartışılan Andımız'la alakalı tarihçi İlber Ortaylı'dan çok konuşulacak bir açıklama geldi. Ortaylı, "Bunun neyini tartışıyorsunuz. Fransa'da nasıl herkes Fransız ise Türkiye'de de herkes Türk'tür" dedi.

29.10.2018-10:28 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-10:39)

Kültür ve Turizm Bakanlığı danışmanı olan ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, son günlerin tartışmalı meselelerinden biri olan Andımız'la alakalı açıklamalar yaptı.

ERDOĞAN "SICAK BAKMIYORUZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstiklal Marşı haricinde bir anda sıcak bakmıyoruz" dediği Andımız'la alakalı tartışmalar karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade eden İlber Ortaylı, Türkiye'de herkesin Türk olduğunu ve tartışmaların anlamsız olduğunu kaydetti.

"FRANSA'DA NASIL HERKES FRANSIZ İSE..."

Hürriyet Gazetesi'nden İpek Özbey'e açıklamalar yapan Ortaylı, "Şimdi Türkiye'de kimse monarşiyi talep etmez, öyle bir şeye geçilmez. Fakat bu cumhuriyetin ne olduğuyla alakalı herkes size bir şey öğretmeye kalkıyor. Bakın şimdi oturmuş andımızı konuşuyoruz, şaşıyorum. Neyini tartışıyorsun bunun. Fransa'da nasıl herkes Fransız ise Türkiye'de de herkes Türk. Bunun katiyen ırksal bir özelliği yok. Kimsenin öyle saf Türkçülük yaptığı falan da yok. Osmanlı gibi bir hanedan adını taşımayacağımıza göre biz Büyük Millet Meclisi dönemini Türkiye diye isimlendireceğiz ki zaten öyle deniyordu bize. Biz her daim Türk'tük. Bunları tartışmanın anlamı yok" diye konuştu.

"BU NE BÜYÜK BİR CEHALET"

Açıklamasının ilerisinde eleştirilerini şiddetlendiren Ortaylı, "Dünya coğrafyasından Avrupa tarihinden haberi bulunmayan bir takım adamlar oturuyor, militarizmden falan konuşuyor. Bu ne büyük bir cahillik. Ucuz biçimde sesini yükseltme huyu başladı. Benim zamanımda insanlar susarlardı. Yüksek sesle düşünmek ayıp bir durumdur. 'Yasaktır, hemen adamı hapse at' demiyorum fakat ayıp bir durumdur. Kırk defa düşünmek gerek." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal