İl Seçim Kurulu'ndan Tepki Çeken Karar! CHP'li Ekrem İmamoğlu Mazbatayı Aldı

AK Parti ve MHP'nin YSK'ya yaptığı olağanüstü itiraz başvurusuna rağmen İl Seçim Kurulu CHP'nin belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na mazbatasını verdi. Karar tepkiyle karşılandı.

17.04.2019-16:59 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-17:22) İl Seçim Kurulu'ndan Tepki Çeken Karar! CHP'li Ekrem İmamoğlu Mazbatayı Aldı

Maltepe’deki bin 89 sandıktaki yeniden sayım işlemi sona erdi. Maltepe İlçe Seçim Kurulu, tamamlanan oy sayımının ardından birleştirme tutanaklarını İstanbul İl Seçim Kuruluna teslim etti. İmamoğlu, mazbatasını almak için İstanbul Adliyesi’ndeki İl Seçim Kurulu’na geldi.

HUKUKÇULARDAN KARARA TEPKİ YAĞDI

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun, AK Parti’nin 3 bavuldan oluşan itiraz evraklarını incelemeden Ekrem İmamoğlu’na mazbata vermesi uzman hukukçular tarafından tepki ile karşılandı. Hukukçular seçimlerin tekrarı durumunda Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının geri alınacağını ve seçimlerin yenileneceği 2 Haziran tarihine kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na İstanbul Valiliği’nin atayacağı bir ismin vekalet edeceğini belirtiliyor.

AK Parti, İstanbul seçimleriyle ilgili itirazlar sonuçlanmadan mazbata verilmemesi için İl Seçim Kurulu'na başvuru yaptığını duyurmuştu. YSK'ya tam kanunsuzlük ile ilgili AK Parti'nin olağanüstü itiraz başvurusunun sonuçlanması beklenmeden İl Seçim Kurulu İmamoğlu'na mazbatasını veriyor.

NİHAİ KARAR HENÜZ VERİLMEDİ

Mazbata verildi ve bundan geri dönüş olmaz şekilde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak YSK, AK Parti'nin ve MHP'nin itirazıyla ilgili belgeleri inceleyecek cuma yada cumartesi günü de kesin kararını verecek. YSK'nın nihai kararı ile birlikte mazbatanın iptali ve geri alınması kuvvetle muhtemel.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal