İHH'dan İdlib'teki Yetim Ailelere Konut Yardımı

İHH, Pakistan'ın önde gelen STK'larından Hubeyb Vakfı ile İdlib şehrinde dul ve yetim aileler için düzenlenen konut projesinin ilk etabında 24 dairelik 3 binanın açılışını gerçekleştirdi.

14.11.2018-17:17 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-17:14) İHH'dan İdlib'teki Yetim Ailelere Konut Yardımı

İHH, Pakistan'ın önde gelen STK'larından Hubeyb Vakfı ile İdlib şehrinde dul ve yetim aileler için düzenlenen konut projesinin ilk etabında 24 dairelik 3 binanın açılışını gerçekleştirdi. İHH ve Hubaib Vakfı, İdlib şehrinin Kefer Lusin bölgesinde 6 ay önce başlatılan konut projesinde yapımı tamamlanan 24 dairelik 3 binanın açılışını gerçekleştirdi. "Yeni Hayat Konutları" adı verilen proje 2020 yılında tamamlanacak. Suriyeli dul ve yetim aileler için başlatılan ve bin 536 konuttan oluşan proje kapsamına cami, okul ve sosyal alanlar da dahil olacak. Projeye Türkiye’nin yanı sıra Pakistan, Endonezya ve Güney Afrika gibi ülkeler de destek sağlıyor.

İHH Suriye Çalışmaları Sorumlusu Erhan Yemelek, yaptığı açıklamada, "Suriye’de olaylar başladığında çadır kentteki 10 yaşındaki çocuk şu an 17 yaşına bastı. 7 yılını 16 metrekarelik çadırda geçirdiler. Onların artık düzenli bir hayata geçmesi için bu projeyi hayata geçirdik." ifadelerini kullandı. Yemelek, projeye destek veren herkese teşekkür ederek, proje sayesinde gelecek nesillerinin daha iyi yetişmesi ve geleceğe umutla bakmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal