İçişleri Bakanlığı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Hakkında Soruşturma Başlattı

İçişleri Bakanlığı, Suriyelilere yapılan yardımın kesilmesi ile alakalı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma açtı.

03.05.2019-12:27 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-12:40)

İçişleri Bakanlığı, Suriyelilere yapılan yardımın kesilmesi ile alakalı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma açtı.

GÖREVE BAŞLAYAN ÖZCAN, TALİMAT VERMİŞTİ

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, aday olduğu CHP'den Bolu Belediye Başkanlığı'na seçilip, mazbatasını alarak, vazifeye başlayan Tanju Özcan, kampanya dönemindeki vaatlerinden olan 'Bolu Belediyesi'nden yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmaması' emrini vermişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakanlık, Suriyelilere yapılan yardımın kesilmesi ile alakalı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma açtı.

KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRI

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı ile alakalı, sopa dağıtıldığı ve taş toplandığı gibi iddiaların gerçek dışı olduğu bildirildi. Açıklamada, o gün Çubuk'ta Kılıçdaroğlu'nun yakın korumalığını yapanların, koruma görevinin usulü ve tekniğine uygun davranıp davranmadığının soruşturulduğu bildirildi.

HDP'NİN EŞBAŞKANLIK UYGULAMASI

Bakanlığın açıklamasında HDP'li belediyelerdeki 'eşbaşkanlık' ile alakalı, "Bu uygulama hukuka aykırıdır. Belediyelerle alakalı mevzuatta eşbaşkanlığa ilişkin bir düzenleme yok." denildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal