İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Rest Çekti: Kanıtlasınlar İstifa Ederim

Habertürk TV'de ekranlara gelen bir programda polisin ev ev gezip, evdekilere kime oy verdiklerini sorduğu iddia edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu programa telefonla bağlanarak, "İspat etsinler, istifa etmezsem namerdim" dedi.

13.04.2019-09:00 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-09:09) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Rest Çekti: Kanıtlasınlar İstifa Ederim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV'deki bir programa telefonla bağlanarak soruları cevapladı ve gündem ile alakalı açıklamalar yaptı.

Büyükçekmece'de polisin evleri gezerek, seçmenlere sorduğu sorularla alakalı iddiaların anımsatması ve değerlendirmesinin sorulması ardından Soylu, Türkiye'de 1946 ve 1982'de "talihsiz" seçimlerin olduğunu, AK Parti hükümetleri döneminde ise birçok seçim olduğunu, güvenlik ekiplerinin seçim güvenliği için çaba sarfettiğini, Türkiye'de övünülecek en önemli kıymetlerden birinin seçim olduğunu ifade etti.

"BOŞ KAĞIDIN ALTINA İMZA ATARIM"

Soylu, Büyükçekmece'de polisin evleri gezerek seçmenlere sordukları iddia edilen sorularla alakalı açıklamalar yaparak, "Türkiye'ye sözümdür. Kanıtlasınlar, istifa etmeyen namerttir. Bu kadar açık ve net. Benim istifa etmemden de çok sevinecek CHP'liler de var, HDP'liler de var. Çok açık söylüyorum, boş kağıdın altına imzamı atarım. İnfaz yaparken bu derece acımasız bir biçimde bir infaz ortaya atmayalım." diye konuştu.

Büyükçekmece'deki idari ve adli soruşturmaya işaret eden Soylu, "Bu olayı yapanın hiç kusuru, günahı yok mu? Kusur ve günah orada yalnızca bu vazifeyi alan ve yapmaya uğraşan polis kardeşlerimizin mi? Biraz insaf ve vicdan. Eğer siyasette birisi bir hata işliyorsa, birisi kazanmak için tüm ilçeleri alt üst etmişse bizim yapmamız gereken partisine bakmadan ona karşı topyekün cephe alabilmek. 'Bu yanlış yapılmıştır.' diyebilmek." biçiminde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal