İçişleri Bakanı Soylu'dan Trabzon'daki Sel Felaketine İlişkin Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’un Araklı bölgesinde gerçekleşen 6 kişinin hayatını kaybetmesine ve 4 kişinin kaybolmasına sebep olan sel felaketi hakkında açıklamalarda bulundu

19.06.2019-10:23 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-10:15)

Bakan Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de katıldığı Araklı Hükümet Konağı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Araklı ilçesinde bugün meydana gelen heyelan ve sel sonucunda şimdiye kadar yaşamını yitiren 3 vatandaşa ulaşıldığını belirtti.

Ulaşılan vatandaşlara ilişkin bilgi veren Soylu,açıklamalarına şu şkeilde devam etti:

"Bunların bir tanesi bir yan köyün imam hatibi, birisi Araklı Belediyesinde çalışan vatandaşımız, biri de Çamlıktepe Mahallesi'nde yaşayan mahallemizin sakini ve 7 vatandaşımızın da arama çalışmaları hala devam ediyor. Burada yine daha önce yağan yağmur ve suların oluşturduğu ve o suların oluşturduğu halin ortadan kaldırılması için çalışma yapılması için orada bulunan 3 Büyükşehir personeli, bir Devlet Su İşleri personeli ve yine Çamlıktepe Mahallemizden 3 köylümüz, o mahallenin, o köyün sakinleri, 4 de yaralımız var. Yaralılarımız, burada hastanede. Edindiğimiz, aldığımız bilgilere göre de çok büyük bir ağır yaralı durumları söz konusu değil. Geçmiş olsun, başımız sağolsun, Allah rahmet eylesin."

ARAMA ÇALIŞMALARI YARIN SABAH DEVAM EDECEK  

Soylu, bu coğrafyanın ne yazık ki kendisine ait koşullarının da söz konusu olduğunu belirterek, şunları aktardı:

"Arama kurtarma timlerimiz çalışmalarını gece olması itibarıyla durdurdular ve yarın sabah çalışmalara devam edecekler. Yoğunlaştıkları alanlar var ve yarın sabah o yoğunlaştıkları alanda çalışmalarını gerçekleştirecekler. Hem vatandaşlarımız hem DSİ'nin hem de aynı zamanda Büyükşehir Belediyesinin, Araklı İlçe Belediyesinin orada daha önce yağmurdan kaynaklanan hasarları giderebilmek maksadıyla çalışan makinalar da söz konusuydu. Onlar da evler de yaklaşık 4 ev, bunlar da tamamen bu heyelan neticesinde, bu heyelanın oluşturduğu sulara kapılarak gittiler ve bütün bu çalışmaların neticesinde inşallah kayıplarımıza da ulaşırız düşüncesindeyiz. Tekrar geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. "

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU  

Araklı Hükümet Konağı'nda bir kriz merkezi oluşturulduğunu da söyleyen Bakan Soylu, "Sayın Valimizin koordinatörlüğünde ve AFAD, Büyükşehir, DSİ, bütün ilgili kurum ve kuruluşlar burada el birliğiyle, buradaki durumu hem tespit için hem de arama kurtarma çalışmaları için buradan kriz merkezinden yönetimlerini devam ettiriyorlar" ifadesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal