İçişleri Bakanı Soylu’dan İş Yeri Sahiplerine Uyarı

Süleyman Soylu, öncelikli hedefin özellikle büyükşehirlerde, İstanbul'da düzensiz göçmenler konusuna eğilmek olacağını belirterek, "Yani hiç kimse kayıtsız kuyutsuz ortalıkta gezinemeyecektir. Kaçak göçmen çalıştırma, kaçak işportacılık gibi faaliyetlere müsaade edilmeyecektir." diye konuştu.

06.07.2019-15:11 - (Son Güncelleme: 06.07.2019-15:07)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2013-2018 arasında yıllık yakalanan düzensiz göçmen sayısının yüzde 572 oranında yükseldiğini, 2018 sonunda 268 bin olduğunu söyleyerek, özellikle bölgede terör örgütü PKK ve DEAŞ'ın bu insan ticaretine aracılık etmesi, rant elde etmelerinin, kaçak göçmen sayısındaki artışı tetiklediğini belirtti.

Göçe kaynaklık eden ülkelerin bakanlarıyla görüştüklerini vurgulayan Soylu, ayrıca sınır güvenliği ile ilgili de önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini, modern, kameralı, aydınlatmalı sınır güvenlik duvarları inşa etme projesinin devam ettiğini kaydetti.

Soylu, yapımı planlanan 837 kilometre sınır güvenlik duvarının 817 kilometresinin montajının tamamlandığını, 44 kilometre de kafes tel döşendiğini, bunların yanı sıra planlanan termal kameralar, sınır duvarının dibinde devriye yolları, gözetleme kulelerinin de yapımının devam ettiğini ifade etti.

Vatandaşların göç konusuyla ilgili şikayetleri ve eleştirileri konusunda çözümler üretildiğini belirten Soylu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Öncelikli hedefimiz, özellikle büyükşehirlerimizde, İstanbul'da düzensiz göçmenler konusuna eğilmek olacaktır. Yani hiç kimse kayıtsız kuyutsuz ortalıkta gezinemeyecektir. Kaçak göçmen çalıştırma, kaçak işportacılık gibi faaliyetlere müsaade edilmeyecektir. Keza gettolaşmanın da önüne geçilmeye çalışılacaktır. Kaçak göçmen olarak gelip de mahallelerde dükkan kiralayıp 20 kişinin bir dükkanda gecelediği durumlar kamu düzeni açısından kabul edilemez. Özellikle iş yeri, fabrika sahiplerine sesleniyorum. Kaçak adam çalıştırıyorsunuz, onları fabrikalarda yatırıyorsunuz, sonra da yangında bedeli de yanarak, o kaçak göçmenler ödüyor. Buna da müsaade etmemiz mümkün değildir. Kamu düzeninin ortadan kaldıran, huzursuzluk getiren hiçbir anlayışa, haksızlığa, bir dükkanı 20 kişiye 12 saat, diğer 20 kişiye 12 saat yatırmak için kiralayan ve bundan para elde eden, gayriinsani bir şekilde kiralayanların vicdanlarının sorgulanmaya açılmasını istiyorum. Bu sadece bir kesimin meselesi değil, toplumsal meseledir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal