İçişleri Bakanı Soylu: İstanbul'a 30 Yeni Karakol Yapılacak

Bakan Soylu, İstanbul'da 2'si jandarma bölgesinde olmak üzere yaklaşık 30 noktada karakol açılacağını belirterek, "Bunları 3-5 ay içinde hepsini birden hizmete alacağız" ifadesinde bulundu

10.06.2019-17:06 - (Son Güncelleme: 11.06.2019-12:26) İçişleri Bakanı Soylu: İstanbul'a 30 Yeni Karakol Yapılacak

Küçükçekmece'de muhtarlarla görüşen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehirde uyuşturucuya ilişkin suçlarda yüzde 70 civarında azalma olduğunu, cezaevinde 58 binin üzerinde uyuşturucudan tutuklu bulunduğunu ve 2018 yılında uyuşturucudan hayatını kaybedenlerin sayısında da azalma olduğunu aktardı.

Soylu, İstanbul'da bin 200 bekçinin daha görevlendirileceğini söyleyerek, ev hırsızlık olaylarının da yüzde 50 azaldığını belirtti.

TURİST SAYISINDA ARTIŞ  

Antalya'da 2016 yılının sonunda 6 milyonu aşkın turist olduğunu, bu sayının yıl bitiminde 16 milyon olacağını, İstanbul'daki turist sayısının da 15 milyona çıkacağını belirten Soylu, alınan güvenlik tedbirleriyle bu sayıların yükseldiğini açıkladı.

Süleyman Soylu sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yaklaşık 30 yerde 2'si jandarma bölgesinde olmak üzere karakol açıyoruz. Polis amirliği merkezi açıyoruz. İstanbul sürekli büyüyen, göç alan bir şehir. Eğer siz muhtarınızla, karakolunuzla, bekçilerinizle bu sistemi kurmazsanız metropolleri elinizden kaçırırız. Bazı alanlarda suç merkezleri oluşur, sonra o suç merkezlerini ortadan kaldırmaya çalışırsınız, gayret sarf edersiniz. Bu da şehrin kamu düzenini altüst eder. Çok da güzel mimarisi olan binalar oluşturuyoruz. Bunları 3-5 ay içinde hepsini birden çıkacağız ve hizmete alacağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal