İBB'nin Genel Sekreter Yardımcısı, Başörtülü Kadınlarla Alay Etti

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, toplantı yaptığı İSMEK’in kadın bölge sorumlularına çirkin sözlerle saldırdı. Bekar olanların ellerini kaldırmalarını isteyen Şişli daha sonra erkek müdüre dönerek, "Bunları akşam itfaiyecilerle buluşturun. Bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekar" dedi!

31.01.2020-10:28 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-11:44) İBB'nin Genel Sekreter Yardımcısı, Başörtülü Kadınlarla Alay Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (İSMEK) yıllardır çalışan 20 kadın bölge sorumlusu, 27 Ocak tarihi itibariyle CHP’li yönetimin aldığı karar doğrultusunda işten atıldı.

İşten çıkarılan 20 kadın personelin, görevde oldukları dönemde İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli tarafından sözlü tacize uğradıkları ifade edildi.

BEKAR KADINLARA ÇİRKİN SÖZLER!

CHP, İBB’yi devraldıktan sonra Yeşim Meltem Şişli, Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğuna oturtuldu.

Temmuz ayında göreve başlayan Şişli’nin ilk işi İSMEK bölge yöneticileri ile toplantı yapmak oldu.

Yeni Şafak gazetesine ulaşan ve yapılan toplantıda yer alan kadın yöneticiler CHP’li Şişli’nin bekar kadınlara yönelik kullandığı çirkin ifadeleri anlattı. Kadın personel maruz kaldıkları baskıyı şu sözlerle duyurdu:

"İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, göreve geldikten kısa süre sonra benim de aralarında bulunduğum 20 kadın İSMEK bölge yöneticileriyle bir toplantı düzenledi."

KADINLARIN NAMUSUNU HİÇE SAYDI!

"Toplantı esnasında kaçımızın evli kaçımızın bekar olduğunu sordu. Bekar olan kadınlar el kaldırdı. Şişli toplantıda yer alan erkek müdüre dönerek, ‘Bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanıza. İtfaiyecilerle bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekar...’ ifadelerini kullandı.

" Şişli’nin kullanıdığı cümle karşısında içeride bulunan tüm kadınların ne diyeceğini bilemediğini ifade eden mağdur kadın, "Bu çirkin ithamı bir kadının bir başka kadına nasıl söylediğini bilemiyoruz. Bizim ahlak ve namusumuza dil uzatmaktır" şeklinde konuştu. Toplantıya katılan 2 yönetici daha Şişli’nin çirkin ifadeler kullandığını doğruladı.

BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANLIĞINI KUSTU

Şişli’nin başörtüsü hakkında bulunduğu yorumlar da ortaya çıktı.

Mağdur kadın, "Toplantı devam ederken Şişli hakaretlerine ara vermeden devam ediyordu. Eğitim düzeylerimiz ve aldığımız ücretlerle alay eden Şişli, bu da yetmezmiş gibi başörtümüze de laf söyledi. Başörtülü olduğumuz için ‘Siz başörtülerinizle dışarıda dolaşırken, otobüse ve minibüse binerken çok zorlanıyorsunuzdur’ cümlesini kullandı" dedi.

Yapılan toplantı sonrasında Maltepe Belediyesi’nin Kültür İşleri Müdürlüğü’nden Erkan Duyar’un İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’nde göreve başladığı kaydedildi. Duyar’ın da kadın personele sürekli hakaretler ettiği konuşulanlar arasında.

350 KİŞİ İŞİNDEN EDİLECEK

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarmalar hız kesmeden sürecek.

İşten çıkartılan 20 İSMEK bölge yöneticisinin yanı sıra kurs yöneticilerinin de işten atılacağı ortaya çıktı.

İSMEK’in çeşitli birimlerinde çalışan 350 kurs yöneticisinin iş akdinin feshedilmesi için CHP’li yönetim tarafından hazırlık yapıldığı aktarıldı.

CHP yönetiminin 7 ay içerisinde İSMEK binalarını da bir bir kapatmaya başladığı öğrenildi. Şu ana kadar İstanbul’un çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren 45’e yakın İSMEK binası kapatıldı.

Kapısına kilit vurulan İSMEK binalarında gerekçe olarak ‘Depreme dayanıklı değildir’ ifadesi kullanıldı.

Ancak kapatılan binalarda hiçbir deprem analizi yapılmadığı ve alt ya da orta kısımlarında market ve ticari dükkanların faaliyetlerine devam ettiği ortaya çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal