İBB, Kurbağalıdere Islah Projesi'nde Düzenlemeye Gidiyor

Kurbağalıdere Islah Projesi dahilinde, Göztepe Köprülü Kavşak ve Optimum AVM arasında yer alan bölgede dere kesiti genişletme çalışması yapılacak.

04.10.2019-15:39 - (Son Güncelleme: 04.10.2019-15:29)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gündeme aktarılan açıklamaya göre, bağlı kuruluşlardan İSKİ Genel Müdürlüğü, küresel iklim değişikliğinin de tesiriyle belirli aralıklarla mevsim normallerinin üzerinde yağış alınan bölgelerdeki su baskınlarını engellemek için çalışmalarını devam ettiriyor.

Bu doğrultuda yapımı süren Kurbağalıdere Islah Projesi çerçevesinde, Göztepe Köprülü Kavşak ve Optimum AVM arasında yer alan bölgede dere kesiti genişletme çalışmaları başlatılıyor.

Yarın başlatılması planlanan proje, etaplar halinde bitecek ve yaklaşık 6 ay devam edecek. Proje ile Kurbağalıdere rehabilite edilerek bölgedeki su baskınlarına karşı kalıcı çözüm getirilecek.

Bölgede trafiğin aksamaması için D-100 Kara Yolu güzergahı, etaplar halinde kapatılacak. Trafik yeni yapılan servis yoluna yönlendirilecek. Bu nedenle, çalışmalar sırasında sürücülerin trafik işaret, işaretçiler ile yönlendirici yol çizgilerine uymaları gerekiyor.

PROJENİN BİRİNCİ AŞAMASI

Birinci aşamada, D-100 Kara Yolu Göztepe Köprülü Kavşağı mevkisinde trafik, geçici olarak yeni yapılan servis yoluna yönlendirilecek. Bu alanın 60 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

PROJENİN İKİNCİ AŞAMASI

İkinci aşamada, birinci aşamada tamamlanan kısma trafik yönlendirilerek, kara yolu ve buraya paralel kısımdaki eksik dere ıslah inşaatları bitecek. Bu çalışmanın da 120 gün içinde sonlanması öngörülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal