İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2 İhaleyi İptal Etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu belediye şirketleri olan KİPTAŞ ve Ağaç A.Ş'nin ihalelerini iptal etti.

06.07.2019-15:59 - (Son Güncelleme: 06.07.2019-15:55)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye firmaları KİPTAŞ ve Ağaç A.Ş için gerçekleştirilen iki ihaleyi iptal etti.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin aktardığına göre İBB'deki mali tabloyu incelemek ve denetim altına almak için yeni seçilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kurumun günlük rutin işlerini aksatmayacak ihale, doğrudan temin, personel alımı, araç kiralama, alım-satım, gayrimenkul kiralama işleri durdurulmuştu.

İhalelerin durdurulması ile alakalı İBB Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı, Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından 1 Temmuz 2019 tarihinde bir tebliğ yayımlandığı meydana çıktı. Tebliğ ile İBB, bağlı kuruluşlar ve iştirakleri tarafından yapılacak ihalelerin ikinci bir emre dek durdurulması kararı verildi. Bu karar çerçevesinde da bugüne kadar 2 ihale iptal edilmiş halde.

İptal edilen ihalelerden biri İBB firması KİPTAŞ'ın Gaziosmanpaşa Küçükköy'de 6 dönümlük arazide yapılan Yunus Emre Camii'nin kalan işlerinin bitirilmesi için yaptığı ihale oldu. 10 Temmuz'da yapılacak ihale, 4 Temmuz tarihinde iptal edildi. Diğer ihale de gene İBB firması Ağaç A.Ş'ye ait. İstanbul Ağaç A.Ş'nin toplam 3 tane jenaratör almak için 4 temmuz günü yapacağı ihale, 3 Temmuz günü 1 Temmuz 2019 tarihli tebliğ çerçevesinde iptal edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal