Hrant Dink Davasının Firari Sanığı Tuncay Uzundal Yakalandı

Hrant Dink cinayeti davasında 2007 senesinde tutuklanıp sonrasında serbest bırakılan ve geçtiğimiz günlerde dava çerçevesinde 15 sene hapse çarptırılan Tuncay Uzundal bugün İzmir’de yakalandı. Uzundal tutuklanarak cezaevine gönderildi.

26.07.2019-16:30 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-17:24) Hrant Dink Davasının Firari Sanığı Tuncay Uzundal Yakalandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tahinde İstanbul Şişli’deki gazete binası önünde silahlı saldırıya uğramış ve Ogün Samast isimli tetikçinin silahından çıkan kurşunlarla olay yerinde yaşamını yitirmişti. Suikastin sonrasında yürütülen soruşturma çerçevesinde tetikçi Ogün Samast’la beraber ona yardım eden Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve Tuncay Uzundal yakalanmıştı. “Adam öldürmek suçuna iştirak” ve “silahlı suç örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilen Tuncay Uzundal, daha sonra serbest kalmıştı.

UZUNDAL’A 15 YIL VE YAKALAMA KARARI

Geride bıraktığımız günlerde Dink'in öldürülmesi ile alakalı görülen ana davadan zaman aşımının dolması olasılığı ile dosyaları ayrılan Yasin Hayal, Ogün Samast Erhan Tuncel ve Tuncay Uzundal’ın da arasında olduğu 9 sanık hakkında karar verilmişti. Kararda Erhan Tuncel’e 99,5 sene, Ogün Samast’a 2,5 sene, Yasin Hayal’e 7,5 sene hapis cezası verilmişti. Tuncay Uzundal hakkında ise Dink’in öldürülmesine yardım etmekten sebeple 15 sene hapis cezasına hükmedilmişti. Mahkeme, firari olan Uzundal hakkında yakalama kararı da çıkarmıştı.

İZMİR’DE YAKALANDI

Bugün İzmir’de gözaltına alınan Tuncay Uzundal İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından SEGBİS aracılığıyla hakim karşısına çıktı. Tuncay Uzundal Hrant Dink’in öldürülmesine yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal