Hong Kong'da Düzenlenen Protestolarda 201 Gözaltı

Hong Kong İdari Bölgesi'nde hafta sonu gerçekleştirilen hükümet karşıtı protestolar süresince bölgede yürürlüğe giren maske takma yasağını ihlal etmek ve taşkınlıkla suçlanan 201 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

14.10.2019-18:17 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-18:13)

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde hafta sonu yapılan hükümet karşıtı protestolar esnasında bölgede faaliyete geçen maske takma yasağını kırmak ve taşkınlıkla suçlanan 201 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Kyodo ajanısın haberine göre, Hong Kong polisinden yapılan açıklamada, cumadan pazar gününe kadarki protestolarda vandalizm dahil olmak üzere çeşitli suçlardan ve maske takma yasağını ihlalden 201 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Hong Kong'un Tseung Kwan O kesimindeki eylemlerde bazı siyah maskeli göstericilerin, iki sivil polisin başına defalarca sert cisimler fırlattığı, bölge genelindeki son protestolarda göstericilerin bazı dükkanlar ve metro istasyonlarında hasara neden olan saldırılar düzenlediği, yer yer ateş yaktıkları bildirildi.

Açıklamada, hiçbir şiddet eylemine hoşgörü gösterilmeyeceği yinelenerek, "Polis, isyancıların, kanun ve nizamı tamamen göz ardı eden şiddet içerikli ve vandalca eylemlerini sert bir şekilde kınıyor." ifadesi kullanıldı.

Hong Kong hükümeti de "sivil güvenliği tehdit eden ve toplumsal istikrarı bozan" protestolara katılanları sert dille eleştirdi.

Hastane kayıtlarına göre, dünkü protestolar sırasında yaşları 14 ila 73 olan, aralarında polislerin de olduğu en az 73 kişi yaralandı, bunlardan 6'sının durumunun ağır olduğu iddiası gündeme getirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal