Hindistan, Körfez Bölgesine İki Savaş Gemisi Gönderdi

Hindistan Deniz Kuvvetleri, ABD ve İran arasında meydana gelen son gelişmelerden sonra, Hint bandıralı gemilerin geçiş güvenliğini sağlamak amacıyla Umman ve Basra Körfezi’ne iki savaş gemisi gönderdi

21.06.2019-17:39 - (Son Güncelleme: 21.06.2019-17:28)

Hindistan Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Umman Körfezi’ndeki Hindistan Donanması, deniz güvenliği hakkında yaşanan gelişmelerden sonra, Basra ve Umman Körfezi’nde görev ya da geçiş yapan Hindistan bayraklı gemileri güvence altına almak üzere (gemileri) bölgeye sevk etti." sözleri aktarıldı.

Söz konusu açıklamada, donanmaya ait Chennai ve Sunayna savaş gemilerinin deniz güvenliği operasyonlarını yürütmek amacıyla Umman ve Basra Körfezi’ne gönderildiği belirtildi. Ayrıca Hindistan donanmasına ait uçakların da bölgede havadan gözetim yaptığı bildirildi.

Yerel basında, Yeni Delhi’nin bu kararı vermesinde ülkenin enerji güvenliğinin, Basra ve Umman Körfezi’ndeki gemilerinin geçiş güvenliğiyle ilişkili olduğu yorumunda bulunuldu.

İRAN ABD İHA'SINI DÜŞÜRMÜŞTÜ  

İran’ın dün ABD Hava Kuvvetleri'ne ait insansız hava aracını (İHA) düşürmesi üzerine bölgede gerilim iyice artmıştı.

Diğer yandan, Umman Körfezi'nde geçtiğimiz hafta iki büyük petrol tankerinde patlamalar meydana gelmiş, tankerlerden birinin Japonya, diğerinin ise Norveç'e ait olduğu bildirilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal