Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na Çarpan Geminin Sahibi 206 Milyon Lira Ödeyecek

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan Vitaspirit isimli geminin sahibinin, sınırlı sorumluluk davasında zarara karşılık Vakıfbank'ta açılacak hesaba 206 milyon 103 bin 865 lira yatırmasına karar verildi.

15.05.2019-17:00 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-16:55)

İstanbul Boğazı'ndaki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan Malta bayraklı Vitaspirit isimli geminin sahibinin açtığı "sınırlı sorumluluk" davasında mahkeme, gemi sahibinin toplam 206 milyon 103 bin 865 lirayla sorumlu olmasına ve bu parayı zarar miktarının belirlenmesine kadar, bir bankada açılacak en fazla faizli fon hesabına yatırmasına karar verildi.

İstanbul'da deniz ihtisas mahkemesi olarak vazife yapan İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesindeki duruşmaya, yalıya çarpmanın sınırlı sorumluluk olarak kabul edilmesini talep eden davacı geminin sahibini temsilen avukat Metin Uğur Aytekin ve geminin çarptığı yalının davalı sahiplerini temsilen de avukat Erdal Gökçe katıldı.

Duruşmada "sınırlı sorumluluk" tespitiyle alakalı dosyanın yollandığı bilirkişilerin raporlarını hazırladıkları ve mahkemeye verdikleri bildirilirken, raporda, "geminin yalıya çarpması olayının kasıtla veya pervasız bir davranışla olmadığı, bu sebeple davacının 1976 tarihli Londra Konvansiyonu gereğince sorumluluk sınırlandırma hakkının olduğu" tespitinin yapıldığı aktarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal