HDP'li Belediye Ağaç Katliamı Yaptı

HDP’li Batman Belediyesi tarafından Yaşar Kemal Kent Ormanı’nda yapılan çevre düzenlemesinde ağaç katliamı yaşandı. İş makineleriyle kesilen ağaçları gören vatandaşlar ise duruma tepkiliydi.

04.08.2019-20:27 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-09:46) HDP'li Belediye Ağaç Katliamı Yaptı

Yaşar Kemal Kent Ormanı'nın etrafında yapılan yol genişletme çalışmasında bütün ağaçların iş makineleri tarafından kesilmesi çevredeki vatandaşlar tarafından kaydedildi. 

170 AĞAÇ TELE OLDU

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa yaklaşık 170 yetişkin ağacın tamamen katledildiğini ifade etti.

DERNEK BAŞKANI AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ:

"Şimdi biz Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak dün Yaşar Kemal Kent Ormanı'nda ağaçlara müdahale haberi alır almaz kendim olay yerine gittim. Maalesef olay yerine ulaştığımızda olan olmuş demir yolu kenarındaki 170 civarında yetişkin ağaç tamamen vahşi yöntemlerle, kepçelerle tarumar edilmişti. Yapılacak bir şey yoktu. Oradaki kamuoyuna duyuru yaptık. Tepkilerimizi ifade ettik. Bu alan uzun süredir gündemde olan bir şeydi. Çamlıtepe Mahallesi sakinleri söz konusu yerde kendilerine bir yol yapılmasını talep ediyorlardı. Muhtarlar, mahalle sakinleri baskısı vardı. Belediye de emrivaki yaptı. Belediyenin önceki yönetimi toplantı yapmıştı. İstişare yapmıştı. Batman Belediye Konferans Salonu'nda geçmiş yıllarda 2016'da toplantı yapmıştık" 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal