HDP Sözcüsü Kirli İttifakı İtiraf Etti

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen konuk olduğu canlı yayında ‘kirli oyunu’ itiraf etti.

18.06.2018-12:26 - (Son Güncelleme: 18.06.2018-12:26)

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, Fox TV kanalında İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına canlı yayın konuğu oldu. Gündeme ilişkin konuşan HDP sözcü ‘kirli oyunu’ itiraf etti.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerde ikinci tura kalındığı takdirde ikinci tura kim kalırsa kalsın destek vereceklerini açıkladı.

Sözcü Ayhan Bilgen, ‘Bizim yarışımız iktidarla. Bu seçimde 1 milyon oy verin, ikinci turda muhalefetin başka adayı kalırsa 6 milyon olarak geri alın. Bu iyi bir dayanışma’’ diye konuşan Sözcü Ayhan Bilgen, Küçükkaya’nın bu İnce ve Akşener içinde geçerli mi sorusu üzerine şu şekilde cevap verdi:

‘’Evet. Biz bu konuda çok netiz. Bizim açımızdan kişiler üzerinden siyaset doğru değil. Biz Erdoğan düşmanlığa yapmıyoruz. Biz sistem eleştirisi yapıyoruz. Tek adam rejimi Erdoğan, İnce ve Akşener için yanlıştır. İktidarda kim olursa olsun bu yanlışa tavır koymalıyız’’

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in bu açıklaması, akıllara HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın açıklamalarını getirdi.
"AKŞENER BİR TANE KÜRT'ÜN OYUNU ALAMAZ"
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde binlerce Kürt'ün katledildiğini ifade eden Pervin Buldan, "Akşener bir tane Kürt'ün oyunu alamaz. Bu asla olmayacak." ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) cumuhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitinglerinde de bu kirli oyun açıkça görülmüştü. İnce'nin Diyarbakır mitinginde CHP'li seçmenden çok, HDP seçme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da bu gelişmeyi aldığı istihabaratlar doğrultusunda doğrulamıştı.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal