HDP Önündeki Eylem 84’üncü Gününde Devam Ediyor

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 57 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 84'üncü günde de sürdürdü. Oğlu Erkan, 4 yıl önce İstanbul'un Sultangazi ilçesinde kaçırıldıktan sonra üzüntüden felç geçiren Fahrettin Akkuş, mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

25.11.2019-13:36 - (Son Güncelleme: 25.11.2019-13:31)

Hacire Akar, 21 Ağustos’ta kaybolan oğlu Mehmet’in (21) HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül’den itibaren HDP il binası önünde oturma eylemine başladı. Eylem, 84’üncü günde de 57 aile tarafından sürdürüldü.

‘KÜRDÜZ DİYORLAR, KÜRT KÜRT’E BÖYLE ZULÜM YAPAR MI’

İstanbul’dan gelerek, 2015 yılında Sultangazi ilçesinden kaçırılan ve o tarihte 19 yaşında olan oğlu Erkan için 20  Eylül günü oturma eylemine katılan Fahrettin Akkuş, evlat nöbetine devam edeceklerini, mücadelelerinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Oğlu kaçırıldıktan sonra üzüntüden felç geçirdiğini ve ağır sağlık sorunları yaşadığını anlatan baba Akkuş, çocuklarının kaçırılıp, parayla satıldığını öne sürdü. Akkuş, ”84’üncü gün oldu, biz burada bekliyoruz, nöbetimiz devam edecek.

Mücadelenizden vazgeçmeyeceğiz, sonuna kadar sürdüreceğiz. HDP milletvekillerinden hiçbiri gelip, bize bir açıklama yapmıyor. Hiçbiri gelip, derdimizi dinlemiyor.

Bunlar ‘biz Kürt’üz’ diyorlar. Kürtlerin haklarını böyle mi savunuyorlar? Bu kadar Kürt insan var, perişan etmişler, mağdur etmişler. Madem Kürt’ler neden gelmiyorlar yanımıza, nasıl bir Kürtlüktür bu?

Bu kadar zulüm ve hakaret yapıldı, çocuklarımız alındı, Kürtlük böyle midir? Bir tane zengin insan var mı burada, hep mağdur insanların çocuklarını almışlar. Bunların Kürtlerle hiçbir alakası yok.

Getirsinler çocuklarımızı versinler bize, biz onlardan sadaka ya da para istemiyoruz, çocuğumuzu istiyoruz. Onlar, çocukları götürüp satıyorlar. Kürt Kürt’e bu kadar zulüm, bu kadar adaletsizlik yapmaz” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal