HDP Kapatma İstemiyle Yargıtay'ın Radarında

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, HDP'nin kapatma talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın radarında olduğunu kaleme aldı. Müderrisoğlu, "Devlet aklı, HDP'yi, Kürt asıllı vatandaşların bir kısmı için siyasal bakımdan kendini ifade etme kanalı olarak açık tutmayı tercih etmektedir" dedi.

22.08.2019-10:41 - (Son Güncelleme: 22.08.2019-11:54) HDP Kapatma İstemiyle Yargıtay'ın Radarında

İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanan Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyesi ile alakalı son kararı yorumlayabilmek için dört ana noktaya odaklanılması gerektiğini ifade eden Sabah yazarı Müderrisoğlu, bunları şöyle sıraladı:

"1- HDP'nin, anayasal sistem içerisindeki konumu, 2- Milli güvenlik doktrini, 3- AB ile ilişkiler başta olmak üzere global şartlar, 4- ABD'nin, Suriye'nin kuzeyine yönelik planları."

Müderrisoğlu, 'Güvenlik doktrini... HDP... Dersler...' başlıklı yazısında, HDP'nin 'kapatma istemli' başvuru sebebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın radarında olduğunu söyleyerek, şu sözlere yer verdi:

"Devlet aklı, HDP'yi, Kürt asıllı vatandaşların bir kısmı için siyasal bakımdan kendini ifade etme kanalı olarak açık tutmayı tercih etmektedir. Buna karşın HDP, etnik temelli siyasette ısrar etmekte ve terör örgütü ile arasına mesafe koymak bir tarafa, devlete karşı meydan okumayı sürdürmektedir. Tavır böyle olunca yasal tedbirlerle demokratik siyaset arasındaki gel git süreci sürmektedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal