HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'den Yeni Anayasa Çıkışı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'den yeni anayasa çıkışı geldi. Temelli yaptığı açıklamada, "Bir an önce Türkiye anayasasını yapmalı, eşit yurttaşlık temelinde anayasasını var etmelidir" dedi.

25.06.2019-13:35 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-13:32)

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ege Bölgesi Örgütlenme Konferansı'nda gerçekleştirdiği konuşmada "Toplumsal muhalefetin tüm özneleri ile kadınlar, gençler, emekçiler, STK'lar, sendikalar ve siyasi partilerle ve bir an önce Türkiye anayasasını yapmalı, eşit yurttaşlık temelinde anayasasını var etmelidir." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ege Bölgesi Örgütlenme Konferansı'nda açıklamalar yaptı. Temelli'nin açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

YENİ ANAYASA VURGUSU

Bunun bir yolu hiç geç kalmadan anayasamızı yapmaktır. Toplumsal muhalefetin tüm özneleri ile kadınlar, gençler, emekçiler, STK'lar, sendikalar ve siyasi partilerle ve bir an önce Türkiye anayasasını yapmalı, eşit yurttaşlık temelinde anayasasını var etmelidir. Herkesin kendini içerisinde bulacağı aidiyet duygusunu taşıyacağı bir toplumsal sözleşmeyi hep beraber var etmeliyiz. Bugün İmralı'dan gelen tavsiye de bu doğrultudadır. Toplumu demokratik anayasa hususunda bir uzlaşmaya çağırmaktadır. Eğer bizim en kadim problemimiz, baş edemediğimiz problemimiz Kürt sorunuysa buradan başlamakta fayda vardır. Tıpkı Dolmabahçe Mutabakatında altı çizildiği gibi. Duymazdan gelmek yerine, 2013'e dönüp bakmakta fayda var. Biz bunun için bir yola çıktık ve herkesi de davet ediyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal