HDP, 23 Haziran'da Ekrem İmamoğlu'nu Destekleyecek Mi?

HDP'nin 23 Haziran seçiminde CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyip desteklemeyeceği merak konusu oldu. Bu soruya cevap veren HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Şimdilik süreç sona ermedi" dedi.

13.05.2019-13:15 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-13:09)

31 Mart seçimlerinde kilit parti olarak adı geçen HDP'nin 23 Haziran'da İmamoğlu'na destek verip vermeyeceği merak ediliyor. Bu sorunun cevabını HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç verdi.

Oluç, HDP'nin İstanbul seçimlerindeki duruşunun şimdilik kesinleşmediğini söyleyerek, parti kurullarındaki tartışmaların sona ermesinin ardından kamuoyuna açıklama yapılacağını ifade etti.

MUHALEFET PARTİLERİNİ ELEŞTİRDİ

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis'te basın toplantısı yaptı. Muhalefet partilerini eleştiren Oluç, "'Öcalan, avukatlarıyla ve ailesiyle görüşebilir' cümlesini kurmak sizin bakımınızdan bu kadar zor mu? Sayın Bahçeli dahi fikrini söyledi. Siz muhalefet partisisiniz. İktidarın hukuk dışı uygulamalarına çifte standart uygulayamazsınız." dedi.

HDP, İMAMOĞLU'NU DESTEKLEYECEK Mİ?

Oluç, HDP'nin İstanbul'da CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na destek verip vermeyecaği ile alakalı soruyu ise "HDP'nin kurulları var. Bu kurullar demokratik tartışma geleneğine uygun kurullardır. Toplanıp karar verirler. MYK toplandı. PM de toplandı. Şimdilik süreç sona ermedi. Tartışmalar bittikten sonra açık bir biçimde topluma açıklanacaktır. 'Kürt vekillerle, Türk vekiller anlaşamadı' diye bir haber gördüm. Kendi içimizde böyle bir ayrım yok. Gülüp geçiyoruz bu tarz haberlere" sözleriyle cevap verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal