HDP, 2 Yılın Ardından İlk Defa RTÜK'e Üye Gönderecek

HDP, aradan geçen 2 yılın ardından ilk defa RTÜK'e üye gönderecek. Yapılacak seçim ile AK Parti RTÜK'teki çoğunluğunu kaybetmiş olacak.

09.07.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-11:34)

Meclis Genel Kurulu’nda RTÜK’te AK Parti, CHP ve HDP’ye düşen üyelikler için seçim gerçekleştirilecek. Meclis’in 3. büyük partisi HDP, yaklaşık 2 senenin sonrasında RTÜK’e üye gönderecek. 9 kişiden meydana gelen RTÜK’te üyeler Meclis’te grubu olan siyasi partilerin milletvekili sayılarına göre tespit ediliyor.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın aktardığına göre 7 Haziran 2015 seçimleri ardından oluşan meclis dağılımına göre RTÜK üyeleri AK Parti 4, CHP 2, MHP 2 ve HDP 1 olarak tespit edildi. Seçimin ardından 15 Temmuz 2017 tarihinde AK Parti ve CHP’li 2 RTÜK üyesinin görev süresi bitti. Fakat boşalan bu iki üyelik için seçim yapılmayarak ekim ayına bırakıldı. HDP’nin RTÜK’teki mevcut üyesinin görev süresi 5 Kasım’da bitecekti. Bu süreçte gerçekleştirilen seçimde Meclis Başkanlığı, AK Parti Grubu’na 1 kontenjan hakkı daha verdi. AK Parti üye sayısı 5’e çıkarken MHP’den fazla milletvekili olan HDP’nin RTÜK’te hiç üyesi olmadı.

SEÇİMDEN SONRA AK PARTİ ÇOĞUNLUĞU KAYBEDECEK

Alınan bilgiye göre HDP, RTÜK üyeliği için HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt’ü teklif edecek. CHP kontenjanı için CHP İletişim Koordinatörü Okan Konuralp ile CHP Meclis Grubu Basın Danışmanı Tuncay Keser’in ismi geçiyor. AK Parti’nin teklif edeceği isim ise netleşmedi.

Gerçekleştirilecek seçimin sonrasında 9 üyelikten 5’ini elinde tutan AK Parti çoğunluğu yitirmiş olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal