Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Kadın Ailenin Mimarıdır

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca, enerji sektöründe kadın istihdamını artırmak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen "Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni"nde önemli açıklamalarda bulundu.

14.03.2019-21:45 - (Son Güncelleme: 14.03.2019-21:30) Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Kadın Ailenin Mimarıdır

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar" ödül töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

15 TEMMUZ ÖRNEĞİ

Kadınların önemine değinen Bakan Albayrak, "Ayağının altına cennet serilen annedir. Sözü hakanlarla bir tutulanlardır. Kurtuluş Savaşı'nda bu ülkeyi savunan kahramanlardır Türk kadını. Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi söz konusu vatan olduğunda tankların ve silahların önüne dimdik dikilenlerdir." diye konuştu.

KADIN AİLENİN MİMARIDIR

Kadının ailenin mimarı olduğunu söyleyen Albayrak, "Kadın toplumun en değerli parçası olan ailenin mimarıdır. Kültürümüzde geleneğimizde ayağının altına cennet serilen annelerimizdir." ifadelerini kullandı.

İŞ ADAMLARINA SESLENDİ

Kadınların iş hayatında negatif ayrımcılığa uğramaması gerektiğini vurgulayan Berat Albayrak, "Beylerimize sesleniyor: Saçlarının teli için dünyayı vereceğimiz çocuklarımızı, kadınlarımıza emanet ederken şirketlerimizdeki hangi poziyonu hangi mevkiyi kadınlarımıza emanet etmekten çekiniyorsunuz? Beyler kadın meselesine ehliyet penceresinden de bakmamız gerekiyor." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal