Havuz Tankından Klor Gazı Sızdı, 7 Kişi Ağır Yaralı

Antaya'da bir sitesinin havuzuna ait klor tankında sızıntı meydana geldi. Gazdan etkilenen ve durumu ağır olan 7 kişi çevre hastanelere gönderildi.

29.05.2019-10:18 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-10:13)

Antalya'da bir sitenin havuzuna ait klor tankındaki sızıntıdan yüze yakın site sakini etkilendi. Sağlık personellerinin ambulanslarda müdahale ettiği site sakinlerinden durumu ağır olan 7 kişi ve bir itfaiye görevlisi, hastaneye sevk edildi. Başlatılan temizlik çalışmalarının sonrasında etraftaki binalar tahliye edilirken, gece saatlerinde sızan gaz temizlendi.

Olay, saat 22.30 sularında Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi 33. Sokak'taki 4 bloklu bir sitede oldu. Sitenin yüzme havuzu suyunu dezenfekte etmek için kapalı otoparktaki tanklara dün sabah saatlerinde bir ton klor dolduruldu. Fakat tanktaki gaz sıkışması sebebiyle tankın kapağı sızıntı yaptı. Akşam saatlerinde gelen yoğun koku ardından otoparkı kontrol eden personel, klorun tanktan taştığını fark etti.

SAĞLIK EKİPLERİ HEMEN MÜDAHALE ETTİ

Çoğunluğu yerleşik yabancı, yaklaşık 100 kişi klor gazından etkilendi. Pek çok site sakini mide bulantısı ve kusma sebebiyle evlerinden çıktı. İhbar ardından siteye itfaiye, polis, sağlık ve AFAD birimleri gönderildi. Sağlık personelleri gazdan etkilenen site sakinlerine ambulanslarda müdahale etti.

7 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Polis, etrafta güvenlik tedbiri alırken, gaz maskeleri ve oksijen tüplerini takan itfaiye personeli site sakinlerini evlerinden tahliye etti. Tahliye esnasında bir itfaiye eri de gazdan etkilendi. Sağlık personellerinin müdahale ettiği itfaiye eri ve durumu ağır olan 7 site sakini ambulanslarla farklı hastanelere gönderilerek tedavi altına alındı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal