Harp Akademisi Sınavlarında Darbecilerin Hazırladığı Sorular Çıkmış

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi esnasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda gerçekleşen eylemlere ilişkin 142 sanığın yargılanmasına devam edildi

27.06.2019-16:45 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-16:38)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsü esnasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki (KKK) eylemler ile ilgili 142 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Tanık sıfatıyla ifade veren emekli kurmay albay İlhan Ö, FETÖ'nün askeri casusluk kumpasıyla ordudan tasfiye edildiğini, kumpasın anlaşılması ve göreve dönüş kararının arından da kendi isteğiyle emekliye ayrıldığını belirtti.

Sanıklardan eski tuğgeneral Erhan Caha'yı 1982 yılından beri tanıdığını söyleyen İlhan Ö, Caha'nın devre arkadaşı olduğunu belirtti.

KENDİ HAZIRLADIKLARI SORULARI SORMUŞLAR  

Kara Harp Akademisi'nde görev yaptığı dönemde Caha ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı darbe davasının sanığı eski kurmay albay Tanju Poshor'un da burada görevli olduğunu belirten İlhan Ö, kurmay adayı subaylara sınavlarda sorulan soruların çoğunlukla Caha ve Poshor'un hazırladığı sorulardan seçilerek sorulduğunu aktardı.

Bu durumun FETÖ dahilinde olabileceğini değerlendirdiğini fakat elinde somut bir kanıtın olmadığını belirten İlhan Ö, konunun araştırılması gerektiğini söyledi.

Tanık İlhan Ö, "2010 KPSS gibi bu da incelense sonu çorap söküğü gibi gelecektir." şeklinde konuştu.

İlhan Ö'nün ifadesinden sonra çapraz sorguya geçildi.

Sanık Erhan Caha'nın, kendisine ilişkin FETÖ iltisakı hakkında bir bilgisinin olup olmadığını sorduğu İlhan Ö, "Bu yönde bir şey duymadım. Caha, erken terfileriyle en dikkat çekenlerden birisiydi." sözlerini aktardı.

141 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET  

Ankara Cumhuriyet başsavcılığı tarafından hazırlanan darbe iddianamelerinde yurtta sulh konseyi üyesi olarak gösterilen eski tuğgeneral Caha hakkında, yargılandığı diğer dava olan Genelkurmay çatı davasında "anayasayı ihlal" ve "Cumhurbaşkanına suikast" suçlarından birer, 139 kişiye karşı "kasten öldürmek" suçundan da 139 kez olmak üzere 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal