Hamzabeyli Ve İpsala Sınır Kapıları Yenileniyor

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarındaki yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirtti

29.06.2019-13:49 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-13:41)

Edirne Valisi Ekrem Canalp, gazetecilere açıklamada bulunarak, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarındaki yenileme çalışmalarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Kapılardan geçişte önceki senelerdeki mevcut kapasiteye yakın bir kapasiteyi muhafaza edeceklerini ifade eden Canalp, "İpsala Sınır Kapısı'nda bin 150 aracı almaya devam edeceğiz. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da 650, 700 araç günlük kapasite devam edecek." sözlerini aktardı.

KAPIKULE BU SENE DAHA YOĞUN OLACAK  

Canalp, Hamzabeyli ve İpsala'daki tamir ve tadilat sebebiyle Kapıkule Sınır Kapısı'na yüklenme olabileceğini belirtti.

Bu yıl daha fazla gurbetçinin, Türkiye'de tatilini geçirmesini tahmin ettiklerini belirten Vali Canalp, "Dolayısıyla hem iki sınır kapımızda tamir tadilatın devam ediyor olması hem de gurbetçilerimizin yoğun şekilde gelmesinden dolayı geçmiş yıllarla karşılaştırdığımız zaman bu sene çok daha yoğun bir sezon bekleniyor Kapıkule'de. Dolayısıyla buna da hazırlıklı olmak gerekiyor. İnşallah bunu iyi göğüsleyeceğiz." sözlerini aktardı. 

KANAL EDİRNE  

Taşkınların engellenmesi amacıyla yapılan "Kanal Edirne"ye ilişkin soruya Vali Canalp,"Kanal Edirne şu anki durumuyla saniyede 700 metreküp suyu rahatlıkla tahliye edebilecek durumda. Bu sene sel olmadı. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki yıllarda da sel olmasın." cevabını verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal