Halkbank'ın ABD'deki Temyiz Başvurusu Sonuçlandı

İran yaptırımlarına uymamakla suçlanan Halkbank'ın ABD temyiz mahkemesine yaptığı başvuru onaylandı.

03.02.2020-23:16 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-23:13) Halkbank'ın ABD'deki Temyiz Başvurusu Sonuçlandı

Halkbank'ın ABD'de süren soruşturma sürecini takip eden hukuk firması King & Spalding, mahkeme hakimine yazılı bir dilekçe sunumu yaparak, bankanın duruşmalara katılmayacağını ifade etmişti.

Kısıtlı temsiliyet hakkı kabul edilmeyen Halkbank'ın temyiz başvurusu sonuçlandı ve nihai karar verilene dek, federal mahkemedeki dava bekleyecek.

HALKBANK İDDİANAMESİ HAKKINDA

Halkbank'ın ABD'nin nükleer programı nedeniyle İran'a uyguladığı yaptırımların delinmesi amacıyla yıllarca süren ve toplam boyutu milyarlarca dolara ulaşan bir düzenin parçası olduğu iddia ediliyor.
İddianamede, İran'a uygulanan ve ABD finans sistemine erişimini kısıtlayan yaptırımların farklı ülkelerde kurulan paravan şirketler üzerinden yapılan işlemlerle delindiği öne sürülüyor.

Ayrıca kurulduğu iddia edilen sistemle, İran hükümetinin petrol ve doğalgaz satışlarından elde ettiği ancak yaptırımlar nedeniyle ülkesine sokamadığı gelirin de başta altın olmak üzere çeşitli ticari işlemlerle İran'a aktarıldığı belirtiliyor.

İddianamede, "Halkbank, bilerek kurulan bu düzene yardımcı oldu, ABD'li düzenleyici kurumları ve yabancı bankaları aldatmayı amaçlayan hileli işlemlerin tasarlanmasına dahil oldu ve bu süreçlere katılımıyla ilgili ABD'li düzenleyici kurumlara yalan söyledi" deniliyor.

Halkbank'ın Hazine Bakanlığı başta olmak üzere ABD'li kurumlara konuyla ilgili yanlış bilgi verdiği de iddianamede yer alan bir başka iddia.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal