Halk Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın Türkiye'ye Geleceği Tarih Belli Oldu

ABD'de tutulduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Türkiye'ye gönderilmek için ABD göçmen bürosuna teslim edildi. Hakan Atilla'nın gelecek hafta ortasında Türkiye'ye gönderilmesi düşünülüyor.

20.07.2019-08:45 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-08:46) Halk Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın Türkiye'ye Geleceği Tarih Belli Oldu

ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan ve cuma sabahı tutulduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Türkiye'ye gönderilmek için ABD göçmen bürosuna verildi.

AA muhabirlerinin tahliye işlemlerinin sonrasında telefonla ulaştığı ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Bürosu (ICE), Atilla'nın Türkiye'ye iade işlemleri için Pennsylvania eyaletindeki gözaltı merkezi York County Prison'a transfer edildiği bilgisini verdi.

ICE'nin web sitesinden sorgulama yapıldığında da Atilla'nın burada gözetim altında olduğu görülüyor. AA muhabirlerinin daha sonra ziyaret ettiği New York County Prison' daki ICE görevlisi de Atilla'nın burada tutulduğunu doğruladı fakat Türkiye'ye ne zaman gönderileceği bilgisini vermedi.

İŞLEMLER TAMAMLANINCA TÜRKİYE'YE GÖNDERİLECEK

Atilla, gözaltı merkezindeki işlemlerinin sona ermesinin sonrasında Türkiye'ye gönderilecek. Alınan bilgiye göre, Hakan Atilla'nın gelecek hafta ortasında Türkiye'ye gönderilmesi bekleniyor.

Atilla, 27 Mart 2017 tarihinde New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" suçlamasından ise masum olduğuna karar vermişti.

İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Hakan Atilla, 32 ay hapis cezası almıştı. ABD'nin İran'a dönük yaptırımlarını delmekle itham edilen ve 19 Mart 2016'da ABD'de tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa bir süre kala 26 Ekim 2017'da hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal