Hakan Atilla'ya İade Yolu Açıldı

İran'a uygulanan ambargoyu deldiği gerekçesi ile ABD'de tutuklu olan Halkbank eski Genel Müdürü Hakan Atilla'nın Türkiye'ye iadesi yolu açıldı.

07.12.2018-10:49 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-10:40) Hakan Atilla'ya İade Yolu Açıldı

İran’a dönük yaptırımların sahte belge ve beyanlarla ihlal edildiği ile alakalı hakkında açılan davada 32 ay hapis cezası verilen Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya, Türkiye’ye iade yolu açıldı.

Atilla'nın aldığı hapis cezası Temmuz 2019'da bitiyordu. Fakat hem Atilla, hem de yargılamanın gerçekleştirildi New York Güney Bölge Federal Başsavcılığı, ayrı ayrı temyiz başvurusu yapmıştı.

Hakan Atilla temyiz başvurusunda ‘suçsuz’ olduğunu söyleyerek, beraatini talep etmiş, Savcılık ise 32 ay hapis cezasının ‘az olduğunu’ öne sürerek, artırılmasını istemişti.

New York Güney Bölge Federal Savcılığı dün sürpriz bir kararla, temyiz başvurusunu geri alarak, Atilla'nın almış olduğu 32 aylık hapis cezasının onanmasını talep etti.

TEK ENGEL BAŞVURU

ABD yasalarına göre bir sanık, dosyası temyizde olması durumunda bir başka devlete iade edilemiyor. Savcılığın temyiz başvurusunu geri çekmesi ile, Atilla'nın Türkiye'ye iadesi önünde teknik olarak yalnızca kendi yapmış olduğu temyiz başvurusu kalmış oldu. Hakan Atilla'nın da bu başvuruyu geri çekmesi durumunda, Türkiye'ye iadesi hususunda önünde hiçbir engel olmayacak.

SAVCILIK: CEZASI ONANSIN

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Geoffrey Steven Berman imzasıyla verilen temyiz başvurusunu geri çekme talebi, ekleriyle beraber 200 sayfanın üstünde. Dilekçede savcılık, daha önce yaptığı karşı temyiz davasından vazgeçtiğini söyledi. Yeni başvuruyla da Atilla'ya daha önce hakim Richard Berman tarafından verilen 32 aylık mahkumiyet kararının onanmasını talep etti.

Savcılığın başvuru dilekçesinde, Reza Zarrab’ın Abdullah Happani ile Hakan Atilla'yla alakalı konuşmasının kayıtları, temyiz mahkemesine delil olarak verildi. Savcılık dilekçesinde, Hakan Atilla'nın Reza Zarrab tarafından sahte belge, beyan ve rüşvet yoluyla yapılan İran ambargosu ihlalini bildiğini, hatta mevcut kanıtların bunun bir parçası olduğunu ifade ettiğini öne sürdü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal