Giresun, Kenevir Ekmek İstiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kenevir ile ilgili açıklamalarının ardından bir şehir daha kenevir ekmek için istekte bulundu. Giresun kenevir ekmek için başvuru yapacak.

15.01.2019-14:50 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-14:42) Giresun, Kenevir Ekmek İstiyor

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yayınladığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kenevir ekimiyle alakalı açıklamalarını hatırlattı. Başta tekstil sanayi olmak üzere birçok sektörde kenevirin tercih edildiğini söyleyen Karan, Türkiye'de yasal kenevir üretimini artırmak için yapılan projede Giresun'un da yer alması gerektiğini söyledi.

"GİRESUN'UN DA DAHİL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Karan, 19 şehirde, lif, tohum, sap ve benzeri hedeflere dönük izinli kenevir üretiliciliği yapmak isteyen çiftçiler için başvuru süresinin başladığını söyleyerek, şunları ifade etti:

"Baktığımız zaman 19 şehir arasında Karadeniz Bölgesi'nde Samsun, Ordu ve Rize yer almakta. Haklı olarak kenevir ekimi izni verilecek şehirler arasına Giresun'un da dahil edilmesini talep ediyoruz. Geçmişte ilimizde kenevir dikimi ve üretimi vardı. Atalarımız, dedelerimiz kenevir üreterek, lif ve ip elde ediyorlardı."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal